Гърция е наложила глоби на стойност над четири милиона евро

...
Гърция е наложила глоби на стойност над четири милиона евро
Коментари Харесай

Гърция наложи глоби за над 4 млн. евро на нарушители на кризисни мерки

Гърция е наложила санкции на стойност над четири милиона евро на нарушителите на ограниченията за блокиране и възбрана на бизнес и магазини. За да овладее разпространяването на ковид , държавното управление прекрати работата на магазини и бизнес интервенции на 12 март, а блокирането и рестриктивните мерки за придвижване на 23 март.

" Общият размер на санкциите, наложени в цяла Гърция, възлиза на 4 253 700 евро " за нарушавания, свързани с рестриктивните мерки за придвижване и прекъсване на магазини и стопанска активност, оповестява държавната осведомителна организация Амна в неделя.

Глобите на тези, които нарушават бизнес интервенции или са нарушили домашна карантина са 5000 евро, а санкциите за нарушаване на блокадата са до 150 евро. " Мерките имат за цел да защитят здравето на жителите , не са наказване ", съобщи представителят на гръцката полиция Йоанна Роциокоу.
 На гърците им писна от строгата карантина
На гърците им писна от строгата карантина

Стотици извършители на строгите ограничения са хванати от гръцките служители на реда

От понеделник, 23 март, до петък, 3 април, в цялата страна са доказани общо 17 358 нарушавания. Глобите в размер на 150 евро възлизат на общо 2 603 700 евро . Повечето нарушавания са регистрирани в Атика, следвани от Солун, Йонийските острови и Западна Гърция.

В събота, 4 април, са регистрирани още 974 нарушавания, се споделя в полицейско изказване. Това значи почти 146 000 евро санкции. В изказването на полицията се споделя също, че от 23 март са регистрирани общо 20 083 нарушавания.

По отношение на магазините/ комерсиалните интервенции са доказани общо 330 нарушавания сред 12 март и 3 април и е наложена санкция от 5000 на всеки извършител , общата сума доближава 1 650 000.

Налагането на санкции не значи, че страната сигурно ще събере парите . Първо: санкционираните жители имат право да апелират санкцията. Второ: санкцията би трябвало да се заплаща на общините или полицията. Трето: в случай че санкцията не бъде платена, дължимата сума се трансферира на данъчната работа и се записва като дълг.
 Гърция сложи под карантина втори бежански лагер поради ковид
Гърция сложи под карантина втори бежански лагер поради ковид

Заразеният афганистанец живее със фамилията си в лагера " Малакаса "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР