Гърция е на прага на втора вълна на COVID-19, след

...
Гърция е на прага на втора вълна на COVID-19, след
Коментари Харесай

Нов отрицателен рекорд на заразени с COVID-19 в Гърция, обмислят нови мерки

Гърция е на прага на втора вълна на COVID-19, откакто през вчерашния ден записва нов негативен връх за страната с 262 нови случая.
Новият антирекорд провокира голямо терзание измежду здравните управляващи в Гърция, които още през днешния ден или на следващия ден ще разискват нови ограничения със сюжет, ограничаване на хората навън по заведения.
С трагичен апел към жителите, професорът по инфекциозни заболявания Никос Сипсас прикани да се съблюдават ограниченията "иначе ще имаме милион мъртви ", сподели той.
По отношение на случаите на интубиране на пациентите, броят им е невисок, само че се е удвоил през август. През последните 24 часа епидемиолозите акцентират, че междинната възраст на пациентите е спаднала и характерен образец е 27-годишен доктор с ковид в Лариса. 27-годишната посочила първите признаци, когато се върнала от почивката си в Халкидики. Поставена е била под карантина, само че вчерашният следобяд положението й се влошило и е била преместена в Университетската болница в Лариса, където е интубирана.
Допълнителни ограничения за битка с разпространяването на ковид се постановат на летищата и интернационалните полети до страната. След мярката за ограничение на полетите от Албания, Северна Македония и прекъсването на полетите от Турция, се появи нов Notam, който уголемява директивата, която разрешава влизане на пътуващите от България, Румъния, Обединените арабски емирства и Малта, единствено с негативен тест до 72 часа преди идването им в страната от 17 август.
Освен това условието за коронавирусен тест преди идването в Гърция ще се изисква и от още седем страни: Швеция, Чехия, Белгия, Испания, Холандия, Албания и Северна Македония.
Остава възбраната за влизане в Гърция от страни отвън Европейски Съюз, като се изключи листата с 11 страни: Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Обединените арабски емирства.
Новите ограничения ще бъдат годни до 31 август от 23:59 часа.
След вчерашното печално вписване на случаите в страната с 262, управляващите са разтревожени. Случаите се усилват всекидневно, като в центъра на вниманието са Солун и Атина с 85 и 66 случая.
В Солун регистърът включва 36 души от Дом за възрастни хора, който беше подложен под карантина за 7 дни.
Към момента общият брой на случаите е 6177, от които 54.8% са мъже. 1528 са свързани с пътешестване от чужбина, а 3002 с към този момент прочут случай. 24 души се лекуват посредством интубация. Средната им възраст е 63 години. 8 са дами, а останалите са мъже. 54.2% имат главно заболяване или са на възраст над 70 години. 132 пациенти са изписани от интензивното поделение.
Регистрирани са 2 смъртни случая и общо 216 смъртни случая в страната. От тях 73 са дами, а останалите са мъже. Средната възраст на умрелите е 76 години, а 95.8% са имали главно заболяване и / или възраст 70 години и повече.
Сред умрелите в Гърция е и 65-годишна българска гражданка, родом от град Ямбол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР