Гърция е на последно място в ЕС по отношение на

...
Гърция е на последно място в ЕС по отношение на
Коментари Харесай

Гърция дава най-малко шанс на жените си да стигнат до властови позиции

Гърция е на последно място в Европейски Съюз във връзка с равенството сред половете, установи отчет, представен от гръцкия вестник " Катимерини ", съобщи БГНЕС.
Събирайки едвам 51,2 точки от 100 по отношение на междинното за Европейския съюз 67,4 пункта и заемайки последно място в Европейски Съюз, Гърция към момента е много надалеч от превъзмогването на разликата в равенството сред половете, разкрива отчета на Европейски Съюз.
Индексът за тъждество сред половете 2019 година, употребявайки данни от 2017 година, сложи Гърция на последно място, след Унгария, Словакия и Румъния, откакто откри, че има най-големи разлики сред дамите и мъжете в шест съществени области: работа, пари, познания, време, мощ и здраве, Начело на класацията е Швеция, която означи 83,6 точки и Дания със 77,5, запазвайки статута си на топ-двете страни по тези критерии от 2005 година.
Гърция, наред с Италия, има най-нисък % на претовареност при дамите - 31 %, до момента в който дамите в Гърция също имат слаб достъп до финансиране.
В последна сметка Гърция понижи разликата сред половете в образованието, натрупайки 8,5 точки, само че не съумя в региона на овластяването на дамите - тя беше на второ място (пред Унгария), където дамите съставляват едвам 20 % от депутатите.
Докладът също по този начин отбелязва, че до момента в който други страни като Естония, Германия, Италия и Кипър също са под междинния за Европейски Съюз стандарт през 2017 година, те понижават разликата сред половете с по-бързи темпове от междинните. Гърция и други, в това число България, Хърватия и Полша, обаче демонстрираха доста муден ритъм на доближаване на стандартите на живот сред половете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР