Гърция е на първо място в Европейския съюз по затлъстяване

...
Гърция е на първо място в Европейския съюз по затлъстяване
Коментари Харесай

СЗО: Над половината гърци са с наднормено тегло

Гърция е преди всичко в Европейския съюз по затлъстяване измежду децата, демонстрират данни на Световната здравна организация (СЗО), оповестява електронното издание на гръцкия в. "Етнос ". Според данните повече от половината възрастни жители на Гърция са с наднормено тегло или са затлъстели. Проблеми с килограмите имат идентичен % мъже и дами.
Според университетско проучване в една трета от гръцките фамилии най-малко един от двамата родители има наднормено тегло. При едно от четири фамилии проблем с килограмите имат и двамата родители.
При децата обстановката е сходна като във възрастовата група сред 4 и 6 години процентът на затлъстелите деца доближава 20 на 100. При децата сред 6 и 10 години процентът е 38,5 на 100, а във възрастовата група 10-12 години затлъстели са над 40 на 100.
Проблемът със затлъстяването се въздейства от. Данните демонстрират, че процентът на децата с наднормено тегло е по-висок в земеделските и провинциални региони, в сравнение с в градовете.
географски и обществено-икономически фактори
На по-малка възраст при девойките се срещат по-често признаци на затлъстяване, само че по-късно явлението визира както девойките, по този начин и при момчетата.
По отношение на половете мъжете са тези, които имат по-малко точна преценка за телесното си тегло и поставят по-малко опити да отслабнат.
Наднорменото тегло води до редица здравословни проблеми - и физически, и душевен. Големият % на хора с проблематично тегло има и своята икономическа цена за системата на опазване на здравето.
Данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) през 2019 година демонстрират, че 9 на 100 от годишните разноски за здраве в Гърция са били ориентирани за лечение на последици от затлъстяване, отбелязва "Етнос ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР