Гърция е готова по всякакъв начин да отстоява суверенните си

...
Гърция е готова по всякакъв начин да отстоява суверенните си
Коментари Харесай

Гърция готова на всичко в конфликта с Турция

Гърция е подготвена по всевъзможен метод да отстоява суверенните си права, в това число и с военни дейности, съобщи гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос в коментар за възходящото напрежение в връзките с Турция. Той направи изказването в изявление за локален тв канал, оповестява РИА „ Новости “.

Министърът дефинира актуалното държание на Турция като „ задоволително нападателно “ и акцентира, че Гърция се готви за всяка допустима обстановка, като разясни, че това включва и военно присъединяване.

Панайотопулос прибавя, че въпреки всичко страната ще заложи най-много на „ оръжията на дипломацията “.

Гърция и Турция имат спор за морските си граници и „ изключителни стопански зони в региона на Източното Средиземноморие, където неотдавна бяха открити огромни находища от газ.

Гръцкият президент Катерина Сакеларополу от своя страна също съобщи на среща през вчерашния ден с водача на Гръцката комунистическа партия Димитрис Куцумбас, че " всички гърци са единни в решимостта си да защитят териториалния интегритет и суверенните права на страната от машинациите на Турция ", само че и акцентира, че Атина почита интернационалното право и желае спокойно взаимно битие сред народите в района.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР