Гърция е готова да започне отново разговори с Турция, които

...
Гърция е готова да започне отново разговори с Турция, които
Коментари Харесай

Гърция е готова за разговори с Турция

Гърция е подготвена да стартира още веднъж диалози с Турция, които бяха замразени през 2016 година още през август, в случай че прилежащата страна деескалира напрежението, съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас на постоянен брифинг, представен от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini. 
„ Готови сме да стартираме опознавателни контакти, определен е ръководителят на екипа – господин Апостолидис, който е играл тази роля сполучливо в предишното и чакаме Турция, в случай че в действителност има поради това, което споделя, да продължим контактите даже през август “, съобщи Пецас. 
За Гърция единственият неуреден въпрос сред Атина и Анкара е ограничението на морските граници, напомня организация Фокус. 
Изказвайки се на цифровия конгрес за сигурност в Аспен в сряда вечерта, министър председателят Кириакос Мицотакис наново прикани за двустранни диалози с Турция по отношение на морските зони в Егейско море и Източното Средиземноморие, като добави, че в случай че те не сработят, двете страни би трябвало да отнесат въпроса до Международния съд в Хага.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР