Гърция е готова да приеме това лято туристи от целия

...
Гърция е готова да приеме това лято туристи от целия
Коментари Харесай

Планът за рестарт на гръцкото лято

Гърция е подготвена да одобри това лято туристи от целия свят, само че ще се придържа към препоръките на здравните специалисти, с цел да подсигурява, че ще остане безвредна зона.

Тази година е доста стресираща за всички и презареждането на батериите е мощна нужда. Но, несъмнено, ние ще би трябвало да изчакаме специалистите, интернационалните органи, да кажат дали е безвредно да го създадем, съобщи министърът на туризма Харис Теохарис.

Ние не желаеме да излагаме на риск хората, които ни посещават. И, несъмнено, нашето население, сподели министърът в изявление за Асошиейтед прес.

Гръцкото държавно управление наложи ограничаващи ограничения още при започване на епидемията, с което задържа броя на инфектираните на доста по-ниско ниво спрямо други страни в Европа.

Ограниченията последователно се отстраняват и животът се възстановява. Гърция е мощно подвластна от туризма и държавното управление желае да притегли туристи от чужбина за летния сезон. Страната таман стартира да се възвръща от тежка финансова рецесия, траяла едно десетилетие, показва АП.

Правителството е възнамерявало график за  рестартиране на туризма в два стадия . От 15 юни посетителите ще могат да летят до Атина или Солун. Директните интернационалните полети до районни летища, в това число до островите, ще бъдат позволени от 1 юли.

Миналата седмица Гърция разгласи, че няма да постанова карантина на посетителите от 29 страни, само че те може да бъдат подложени на проби за ковид на инцидентен принцип. Новината разгневи някои страни, в това число прилежаща Италия, която не е включена в листата.

По-късно държавното управление внесе изясненост, че ограниченията се отнасят за полети от съответни летища, а не от страни.

И през юни се удължава превантивната карантина на пасажерите, които влизат в Гърция, а до 15 юни остава в действие възбраната за влизане в страната на жители на страни отвън Европейски Съюз, съобщи АНА-МПА.

По-конкретно  карантината ще бъде анулирана на два стадия  - през първата и през втората половина на юни. До среднощ на 14 юни ще бъде в действие правилото, че всички пасажери, в това число гръцки жители, които идват от чужбина, ще бъдат подлагани на наложителен тест за ковид.

От 15 до 30 юни тази процедура ще бъде прилагана единствено за пасажерите, които идват от страни с висока степен на заплаха от болест с ковид, както са избрани от организацията за въздушна сигурност на Европейски Съюз.

Позволява се предлагането на питиета като кафе, сокове и други, само че остава възбраната за озвучаване с музика, образуване на събития и потреблението на питейните заведения за престой на клиентите. Позволява се сервирането единствено на питиета и пакетирана храна на плажа. Заведенията, които нарушават отраниченията, са застрашени от санкция от 5 хиляди до 25 хиляди евро и затваряне от 15 до 20 дни.

Максималният брой на плажуващите се дефинира на 40 души на 1000 квадратни метра, а минималното разстояние сред центровете на чадърите - на 4 метра. Разстоянието сред отворените чадъри би трябвало да бъде най-малко 1 метър сред периметрите на сенниците им..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР