Гърция е блокирала становище на ЕС в ООН, критикуващо състоянието

...
Гърция е блокирала становище на ЕС в ООН, критикуващо състоянието
Коментари Харесай

Гърция скочи на ЕС заради Китай

Гърция е блокирала мнение на Европейски Съюз в Организация на обединените нации, критикуващо положението на правата на индивида в Китай, заяви "Ройтерс ".

Гръцкото външно министерство заяви публично, че Атина блокира мнението, определяйки го като "неконструктивна рецензия на Китай " и означи, че обособени договаряния на Европейски Съюз с Китай отвън Организация на обединените нации са по-добър метод за полемики.

"Позицията на Гърция е, че непродуктивна и в доста случаи изборна рецензия против избрани страни не улеснява насърчаването на човешките права в тези страни, нито пък развива връзките им с Европейски Съюз ", сподели представител на гръцкото външно министерство.



Представяно три пъти годишно, мнението дава на Европейски Съюз опция да изтъкне злоупотреби от страни по целия свят по въпроси, които други страни не желаят да повдигат. Европейски Съюз трябваше да показа мнението си предходната седмица в Съвета за човешки права на Организация на обединените нации в Женева, само че не съумя да получи нужното утвърждение от всички 28 страни членки.

Според организациите "Амнести Интернешънъл " и "Хюман райтс уоч " за първи път Европейски Съюз не съумява да показа мнението си в най-висшия орган на Организация на обединените нации за правата на индивида.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР