Гърция днес удължи със седмица общите противоепидемични мерки срещу коронавируса

...
Гърция днес удължи със седмица общите противоепидемични мерки срещу коронавируса
Коментари Харесай

Гърция удължи със седмица противоепидемичните мерки

Гърция през днешния ден удължи със седмица общите противоепидемични ограничения против ковид до 4 май, като уточни, че може да има намаляване по-късно през май или през юни, съобщи Ройтерс, представени от БНР.
Властите постановиха цялостна възбрана за обществени събития и обилни ограничавания за напредване от средата на март, с цел да предотвратят разпространяването на Covid-19, като страната записва доста по-малко инфектирани от доста други страни в Европа.
Ограниченията, които включват излизане на публични места единствено с публично утвърдено позволение, ще бъдат удължени до 4 май от 27 април, съобщи държавният представител Стелиос Пецас на брифинг в Атина.
„ Целта на ограниченията не е да останем под стъклен капак в домовете си. Целта е да си върнем нашия живот и метода на живот, който краткотрайно ни бе лишен от този подъл и незабележим зложелател “, сподели той.
Пецас удостовери, че при започване на идната седмица министър председателят Кириакос Мицотакис ще направи послание към гърците, в което ще им показа цялостния проект на държавното управление за поетапно повдигане на рестриктивните мерки. И сподели, че при връщането към естествения живот ще се запазят привички като постоянното миене на ръцете, избягването на непосредствен контакт и така нататък
Към сряда вечерта Гърция бе съобщила да 2408 случая на Covid-19, от които 121 смъртни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР