Гърците се интересуват все по-малко от имоти у нас. Причината

...
Гърците се интересуват все по-малко от имоти у нас. Причината
Коментари Харесай

Да се продаде имот в България на гръцки купувач вече е много сложна задача

Гърците се интересуват все по-малко от парцели у нас. Причината за този отлив най-много се корени в цената. Петрич от дълго време е прочут със мощното гръцко наличие в града. В околните години всеобщо съседите ни идваха у нас в околните до границата села и градове, с цел да живеят и развиват бизнес.

" Тяхното законодателство ги караше да идват към България. Разходите по бизнеса, чисто данъчни облекчения и така нататък, ги караше да основават бизнес тук ", изясни пред Нова телевизия брокерът Симеон Шайков.

Ситуацията обаче въобще към този момент не е същата. Да се продаде парцел в България на гръцки покупател е комплицирана задача. Ако преди години въпросът с цената е бил бърз за решение, в този момент към този момент пазарлъците са продължителни и постоянно спъват покупко-продажбите.

" Цените в жилищното строителство са близо 3 пъти по-високи, в сравнение с бяха през 2015 година, да вземем за пример ", сподели още Шайков.

Сега на мода е наемът. Това автоматизирано подсигурява, че за живот в България инвестицията не е огромна. Спад има и в бизнеса. Ако преди години всеобщо гръцки компании идваха у нас, с цел да развиват активността си, в този момент това се случва много по-рядко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР