Гърците са окупатори в Македония от 1913 г., когато ние

...
Гърците са окупатори в Македония от 1913 г., когато ние
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Гърците са окупатори в Македония от 1913 г.

Гърците са окупатори в Македония от 1913 година, когато ние губим Междусъюзническата война, сподели европейският народен представител Ангел Джамбазки по БТВ.

"В региона на Северна Гърция и до момента се приказва нашенски език. На мен не ми харесва името Македония, само че Република Македония е реалност ", сподели още зам.-лидерът на Вътрешна македонска революционна организация. Според Джамбазки митингите в Солун целят отклонение на вниманието от вътрешните проблеми. Хиляди души се сърбаха през днешния ден във втория по величина гръцки град, с цел да изразят недоволството си от предложенията на северната им съседка да носи в името си названието на едноименната гръцка провинция.

Темата за Македония бе коментирана и от Емил Радев. "Няма спекулации в предложенията и те са допустими и за Атина, и за Скопие. Какво да предложим ли Македония да се споделя Долна България, както се казвала при княз Борис и цар Симеон? ", попита реторично депутатът от ЕНП/ГЕРБ.

"Ако я кръстим Долна България или Горна Гърция до средата няма да стигнем. Според мен в Европа в ХХI век не може да има такива разногласия ", сподели парламентаристът от Партията на европейските социалисти Петър Курумбашев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР