Гърците отново излязоха на бунт. Хиляди се събраха в центъра

...
Гърците отново излязоха на бунт. Хиляди се събраха в центъра
Коментари Харесай

Гърците на бунт срещу закон за регулиране на демонстрациите

Гърците още веднъж излязоха на протест. Хиляди се събраха в центъра на Атина, с цел да стачкуват против проектите на държавното управление да контролира непрекъснатите улични демонстрации, които постоянно предизвикват разстройства в града, написа електронното издание на вестник Kathimerini.
Уличните митинги са главната форма на съпротива против държавните политики в Гърция. Страната към момента се възвръща от дълбока социално-икономическа рецесия, която избухна в края на 2009 година и докара до три интернационалните избавителни пакета при строги условия на тежки икономии.
Повече от 3500 членове и последователи на Комунистическата партия на Гърция (ККЕ) се събраха на централния площад Синтагма, с цел да стачкуват против законодателството, което в този момент е в ход в Народното събрание и което се чака да бъде гласувано идната седмица.
Демонстрантите държаха банери с апел за отдръпване на законопроекта, а други го нарекоха „ низост “.
Законопроектът планува назначението на уредник на демонстрацията, който ще се свърже с полицията и постанова ограничавания за митинга, в случай че броят на участниците е дребен. Той също по този начин постанова наказания на хората, проявяващи принуждение, като държи уредниците юридически виновни за вреди или вреди, породени от протестиращите.
„ Целта на законопроекта е да се постави завършек на основания безпорядък “, съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас пред публицисти, като добави, че единствено през май в Атина е имало 80 митинга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР