Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония,

...
Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония,
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Гърците вдигат пушилка за Македония, за да оправдаят нови финансови искания

Гърците нямат никакво съображение за искания към името на Македония, те самите са окупатори в тези земи от 1912 година Те спекулират и се пробват да изнудват. Това сподели в предаването „ 120 минути” евродепутатът Ангел Джамбазки от Европейските консерватори и реформисти, излъчен от коалиция „ България без цензура”, Вътрешна македонска революционна организация, Гергьовден.

„ Македония би трябвало да се споделя както решат жителите там. Република Македония е исторически факт. На мен не ми харесва, че има Република Македония като исторически факт поради историята на България, само че това е исторически факт и ние би трябвало да почитаме нашите братя.

В Македония живее наш приятелски клон на нашия народ. Там има хора, които се дефинират като македонци и ние би трябвало да го почитаме, само че има и хора, които се дефинират като българи. Гърците са отвън това уравнение. Те подвигат пушилка в тази ситуация, с цел да оправдаят нови финансови искания”, добави той.

И петте имена за Македония са допустими както за македонците, по този начин и за гърците, съобщи евродепутатът Емил Радев ЕНП, излъчен от ГЕРБ.

„ Няма провокации в тези имена, има едни исторически обстоятелства, които би трябвало да бъдат едни и същи за всички и би трябвало да се търси компромиса. Предложените имена са компромисни и мисля, че здравият разсъдък би трябвало да проговори, с цел да има прогрес по този въпрос”, разяснява още той.

Тези хора на улицата в Гърция не вършат добра услуга на ръководещите, съобщи евродепутатът Петър Курумбашев от Европейските социалисти, излъчен от Коалиция за България.

По думите му ние сме създали изпитание като страна, с цел да сключим нашия контракт и е време и Гърците да създадат това изпитание, с цел да се отвори пътят на Македония към Европейски Съюз и към НАТО.

От „ буферната среща сред Европейски Съюз и Турция във Варна при започване на лятото”, за която през вчерашния ден приказва министър председателят Борисов, се чака идната среща във Варна се чака внезапно да се подобрят връзките Европейски Съюз – Турция които се изпълниха с доста напрежение в последните година и половина, съобщи Емил Радев.

Той добави, че Турция е изключително значима сега по тематиката за европейската сигурност.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР