Гърци, не сте съвсем прави за Македония! С този призив

...
Гърци, не сте съвсем прави за Македония! С този призив
Коментари Харесай

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

Гърци, не сте напълно прави за Македония! С този апел Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, реагира на днешните митинги в Гърция по отношение на името „ Македония “.

Не сте напълно прави гърци, които през днешния ден протестирате в Солун. Ние, българите, по натурален път заставаме зад братята си в Македония в разногласието за името. И желаеме решаването на този спор. Но без издевателства. Никой не може напълно да лишава хората на Македония да употребяват името, което употребиха нашите общи предци. Да, потърсете компромис, само че не извивайте ръце!, обявиха от централата на войводите.

Няма за какво думата Македония напълно да бъде изключена от името на младата страна. Разбираме аргумента, че Македония не е единствено на Скопие, само че не разбираме за какво някой желае самата дума Македония напълно да не участва. Дори и в комплицирано комбиниране.

Да, ние в България също можем да демонстрираме искания към тези имена и места. Но не го вършим, тъй като считаме, че пътят през днешния ден е приятелство и милосърдие, а не пречки. Ние с нашите еднокръвни братя в Македония демонстрираме верния метод.

Да, македонска нация обратно в историята не е имало. Да, Македония е географско име, през днешния ден разграничено сред три страни, даже четири. Да, Скопие не може да има искания към близките страни. За всичко това е прав Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила.

Но за какво тогава Атина има искания да монополизира това име? Не умираха ли с това име на уста хиляди хора, които през днешния ден вие обичате да наричате „ славяногласни елини “? Нямат ли право техните наследници да назовават родното си място с името, с което го назоваха дедите им?

Днешна Гърция желае дефинитивно да си присвои името Македония. И това не може да бъде толерирано. Ние от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ сме безапелационни за това!

Сега е моментът да напомним: другари, гърци, на нашия герб има три лъва – Мизия, Тракия и Македония. Не забравяйте, че когато издевателствате върху Македония, издевателствате и върху нас. А ние не се плашим от това. Защото помним историята си.

А във връзка гръцките искания, с усмивка ще напомним и оня простоват отговор на Вазов: „ Македония е наша! “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР