Гърци и румънци са първите туристи по българското Черноморие, дошли

...
Гърци и румънци са първите туристи по българското Черноморие, дошли
Коментари Харесай

Великден на морето: Кои са първите туристи по българското Черноморие?

Гърци и румънци са първите туристи по българското Черноморие, пристигнали у нас за празниците. По-малко българи спрямо предходната година избират да посрещнат Великден на море, регистрират туроператори.

По данни на Института за разбори и оценки в туризма към 62 000 румънци се чака да посрещат празниците у нас. По традиция множеството избират морските курорти на север.

12 000 българи ще пътуват до морето за празниците. Предпочитани са балнео и спа хотелите. Отворените бази по цялото Черноморие са едвам към 30. Това е и една от аргументите за по-малкото туристи, както и хладното време край морето.

На централния плаж в „ Слънчев бряг” дигите са отстранени, а служащи на ръка почистват пясъчната линия.

Снимка: btvnovinite.bg

По крайбрежната алея трескаво отварят павилиони. Строи се и нова дискотека.

„ Влюбени сме в българското море. Отиваме за няколко дни до Истанбул, връщаме се в „ Слънчев бряг” на Великден и ще останем тук една седмица”, обясни Кристина Папа – екскурзиант от Румъния.

Александър Александров, общоприет управител на хотел, съобщи, че са от първите, които отварят за Великден. „ Хотелът ни не е цялостен след майските празници, само че продължаваме да работим предвид на това да си запазим персонала”, означи той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Хотелите не могат да си уплътнят заетостта, по тази причина огромна част от тях не дръзвам да отворят”, разяснява Христина Славова от Регионалнатa туристическа камара в Бургас.

Според туроператори прогнозите за дъжд по празниците са разколебали българите да изберат морето за отмора.

Сред строителството на няколко нови хотела и търговски център в „ Св. Св. Константин и Елена” служащите към момента са повече от туристите. „ Прашно и мръсно е, само че слънцето грее, можеш да видиш морето, плажът е прекрасен и когато строителството завърши, ще е ужасно за почивка”, счита Лора Весолек – екскурзиант от Германия.

Първите шезлонги и чадъри чакат първите плажуващи. Хотелиерите споделят, че местата за празниците от дълго време са изчерпани.

В Албена и Балчик чакат растеж на румънските туристи, част от които ще слеят Великден с майските празници.

Повечето хотели по морето ще отворят след 15 май, a браншът се надява лятото да не е дъждовно като предишното.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР