Гарт Ричи, шефът на инвестиционното подразделение на "Дойче банк", напуска

...
Гарт Ричи, шефът на инвестиционното подразделение на "Дойче банк", напуска
Коментари Харесай

Гарт Ричи напуска Дойче банк

Гарт Ричи, шефът на капиталовото поделение на "Дойче банк ", напуща банката по взаимно единодушие. Той ще напусне поста си в края на юли. Съобщението идва на фона на договарянията за огромното преструктуриране на банката, което ще е съпроводено със редуциране на хиляди работни места.

Ричи се причислява към "Дойче банк " през 1996 година като помощник в офиса на банката в Йоханесбург и продължава да заема висши управнически позиции в капиталовата банка.

Той стана член на Изпълнителния комитет на световните пазари през 2009 година като началник на акции и оглави редица лидерски позиции. През януари 2016 година той е назначен в Управителния съвет, който дава отговор за подразделението на пазарите на банката. През 2017 година той става съпредседател на новосъздадената корпоративна и капиталова банка. Една година по-късно става негов единствен началник и е назначен за президент.

„ Благодарим на Гарт Ричи за неговата безрезервност и забележителния принос, който той способства за банката през дългата си кариера. Той оказа помощ на "Дойче банк " да преживее извънредно сложен интервал и му пожелаваме всичко най-хубаво за в бъдеще ", сподели Пол Арчлайтнер, ръководител на Надзорния съвет на "Дойче банк ".

Главният изпълнителен шеф Кристиан Шуинг добави: “Гарт Ричи е бил дълготраен чиновник на "Дойче Банк ": мощно зает и предан към компанията. Искам да му благодаря персонално за отличното съдействие и партньорство през кариерата му и през последните 15 месеца като мой заместител. "

Гарт Ричи отвърна: „ Станаха съвсем двадесет и три години, откогато за първи път се причислих към "Дойче Банк ". Банката е забележителна институция и е привилегия да работя тук. Поглеждам обратно към кариерата си с горделивост. Поех управлението на капиталовата банка във време на доста провокации и през последните три години постигнахме забележителен прогрес за възстановяване и стабилизиране на финансовите индикатори. Вярвам, че банката към този момент е подготвена за по-нататъшна промяна и пристигна моментът новото управление да поеме напред. "

Ричи ще се отдръпна на 31 юли. За да се обезпечи равномерен преход на сериозните за Англия въпроси, свързани с регулирането, в това число въпроси, свързани с Брексит, той ще продължи да поучава банката до края на ноември 2019.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР