Гари Каспаров се връща край шахматната дъска. 13тият в историята

...
Гари Каспаров се връща край шахматната дъска. 13тият в историята
Коментари Харесай

Гари Каспаров се завръща край шахматната дъста

Гари Каспаров се връща край шахматната дъска. 13тият в историята международен първенец ще взе участие на шампионата „ Рапид енд Блиц " в американския град Сейнт Луис, съобщи Интерфакс.

„ Изпълнен съм с боязън преди формалното завръщане в играта. Разбира се, не съм очаквал, че това ще се случи повече от 10 години след края на кариерата ми ", написа Гари.

" Да се върна зад дъската в Сейнт Луис! Това в действителност е голяма чест! Не бих си поискал по-подходящо място ", споделя още 54-годишният Каспаров.

Турнирът ще се организира от 2 до 12 август и в него ще вземат участие 10 гросмайстора, измежду които международния първенец Магнус Карлсен от Норвегия, руснакът Сергей Карякин и Вишванатан Ананд от Индия.

Каспаров в действителност ще излезе шампионата по блиц шахмат сред 14 и 19 август. Там той ще се размине с Магнус Карлсен и Вишванатан Ананд, само че измежду сред противниците са девет състезатели, в това число сънародниците му Сергей Карякин, Ян Непомнящий и двамата най-хубави американци Хикару Накамура и Фабиано Каруана.

Каспаров бе международният №1 в шахмата в продължение на 17 години. Стана международен първенец още 22-годишен през 1985-а и бе на върха до 2000 година За последно той игра през 2005 година на шампионата в Линарес (Испания).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР