Гарет Саутгейт възнамерява да разчита на защитниците Люк Шоу и

...
Гарет Саутгейт възнамерява да разчита на защитниците Люк Шоу и
Коментари Харесай

Магуайър и Шоу са много полезни за националния отбор, сигурен е Саутгейт

Гарет Саутгейт има намерение да разчита на бранителите Люк Шоу и Хари Магуайър и в бъдеще. Двамата не получават доста игрово време в Манчестър Юнайтед, само че британският народен селекционер е сигурен, че те са доста потребни за тима.

" Не ми е елементарно да желая толкоз доста от тях, защото те не получават доста благоприятни условия за изява на клубно равнище. Всички са непрекъснато фокусирани върху Хари, само че той направи два доста положителни мача с националния тим. Люк е още един образец за страховит футболист, който не играе постоянно. Какво да направя аз? Да оставям хора на пейката, тъй като не играят задоволително? Или пък да пущам футболисти, които могат да се показват по този начин, както го направи той против Германия? Това постоянно ще провокира полемики, само че аз мисля, че би трябвало да пущам в игра най-хубавите и най-опитни футболисти. Промени могат да се вършат тогава, когато те се показват под равнището си и под упованията ", съобщи Саутгейт.

Англия получи три гола като хазаин и това не се хареса на почитателите, защото до международното състезание остават два месеца и подготовката е съвсем завършила. Саутгейт обаче не счита да прави фрапантни промени сега. " Нито един от головете им не бе резултат от експлоатиране на проблеми в схемата ни. Мисля, че това е ясно. Първият и третият бяха самостоятелни неточности. Харесва ми, че в тази скица сме непрекъсната. Всеки човек има право на мнение, само че аз мисля, че това е най-хубавият вид за нас. Отдавна съм приел, че към националния тим се приказва доста както за обособените футболисти, по този начин и за селекционера. Ако обаче стартира да се двоумя и да си трансформирам мнението непрекъснато, няма да давам най-хубавия късмет на тима да печели. Просто няма смисъл. Футболистите харесват тази скица и колкото повече играят в нея, толкоз по-комфортно ще се усещат ", продължи той.

Англия няма победа към този момент в шест следващи мача и това докара до отпадането от елитната дивизия на Лигата на нациите. Саутгейт призна, че футболистите са провели среща между тях и са поискали треньорите да не участват. " Те попитаха дали могат да проведат диалог между тях, а за мен това е добър симптом. В някои тимове нещата не стоят по този начин, само че ние имаме здрав гръбнак от футболисти, които водят останалите ", сподели още Саутгейт.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР