Гардът на Лос Анджелис Клипърс Лу Уилямс за трети път

...
Гардът на Лос Анджелис Клипърс Лу Уилямс за трети път
Коментари Харесай

За рекорден трети път: Лу Уилямс е Шести човек на сезона

Гардът на Лос Анджелис Клипърс Лу Уилямс за трети път в кариерата си бе определен за “Шести човек на сезона”. По този метод 32-годишният състезател се изравни с Джамал Крофърд, който държеше върха за най-вече извоювани награди в тази категория - три. Само двама други баскетболисти в историята на Асоциацията пък са били награждавани с самостоятелния приз повече от един път - немското крило на Индиана Детлеф Щремпф и легендата на Бостън Кевин МакХейл.

През сезон 2018/2019 Уилямс заслужи прозвището “най-добра резерва” след 20.0 точки, 5.4 асистенции, 3.0 битки и 0.8 отнети топки в 75 мача за Клипърс. Опитният баскетболист стартира в стартовата петица на своя тим единствено един път, а също по този начин успяваше при 42.5% от стрелбите си от игра и 36.1% от стрелбите си за три точки.

Това е четвърта премия в историята на Клипърс, откакто Джамал Крофърд също взимаше оценката на два пъти, до момента в който играше в Ел Ей. Конкуренти на Уилямс бяха съотборникът му Монтрезъл Херъл и Домантас Сабонис от Индиана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР