Гардът на Бостън Селтикс Джейлън Браун поведе мирен протест в

...
Гардът на Бостън Селтикс Джейлън Браун поведе мирен протест в
Коментари Харесай

Гард на Бостън поведе протест срещу расовата дискриминация

Гардът на Бостън Селтикс Джейлън Браун поведе кротичък митинг в Атланта, откакто прекара 15 часа в шофиране от началната си точка Бостън. Вицепрезидентът на Асоциацията на играчите в НБА означи, че статутът му на звезда, състезател от НБА и вицепрезидент на Асоциацията не го изключва от продължаващите проблеми, пред които е изправено американското общество.

" Карах 15 часа, с цел да стигна до моята общественост в Джорджия. Това е кротичък митинг. Няма значение, че съм звезда и състезател от НБА. Това не ме изключва от полемиките по тематиката. На първо място съм негър и съм член на тази общественост... Повишаваме осведомеността на несправедливостите, които виждаме. Това не е наред и като младеж би трябвало да се вслушате в нашата позиция. Нашите гласове би трябвало да бъдат чути. Аз съм на 23 години и още не знам всички отговори, само че чувствам по какъв начин се усещат всички останали. Със сигурност ", показа Браун.

View this post on Instagram
A post shared by (@fchwpo) on May 30, 2020 at 3:23pm PDT
Младият гард поведе митинга с мегафон и табела с надпис " Не мога да вдишвам ", която е отпратка към гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис. Той бе погубен от служителя на реда Дерек Шовен, който коленичи на врата му и по този начин не му разреши да диша за няколко минути.

Освен Браун, сътрудниците му Малкълм Брогдън, Денис Смит-джуниър, Джей Ар Смит и Джордан Кларксън бяха измежду играчите от НБА, които също взеха присъединяване в митингите против полицейската грубост и расовата дискриминация. View this post on Instagram
Dennis Smith Jr. and J Cole at the protest in Fayetteville NC #JusticeForGeorgeFloyd

A post shared by BBALL (@bball) on May 30, 2020 at 3:06pm PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР