Гард на НСО направил гаф по време на честването на

...
Гард на НСО направил гаф по време на честването на
Коментари Харесай

Гаф! Гард на НСО не разпозна Валери Симеонов на тържеството на Петрова нива

Гард на НСО направил гаф по време на честването на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова равнища в събота. Той не разпознал вицепремиера Валери Симеонов и съпартиеца му Валентин Касабов, когато двамата се отправяли към формалната естрада, оповестява „ Флагман “.

Двамата национални избраници се отправили към трибуната, където към този момент били качени останалите публични посетители и всеки миг трябвало да стартира тържествената част с речите. Симеонов и Касабов се отправили странично към трибуната, с цел да се качат, само че там ги спрял индивидът със слушалки в ушите от НСО, като им забранил да продължат напред.

Свидетели на странната панорама станали десетки хора.

„ Не ми се разяснява, гардът доста добре ни разпозна, само че не ни позволи, искайки позволение, евентуално от по-високо стоящия си началник, към който се обръщаше на малко име Петьо. За нас с Валери Симеонов беше ясно, че отношението е преднамерено, само че не считам да го разясня “, сподели Касабов.

Той и Симеонов се трансферирали напряко от фестивала на фолклорната носия в Жеравна към Петрова равнища, с цел да поздравят тракийците.

Хиляди родолюбци от цялата страна се събраха в историческата околност Петрова равнища край Малко Търново. На паметната дата се отбелязва 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, в което гибелта са намерили свидните жертви на Странджа и Тракия.

Сред пристигналите да сведат глава в памет на героите имаше и потомци на тракийци.

Заупокойна молитва в памет на починалите преображенци – храм-костница „ Света Петка “, прочете Сливенският митрополит Йоаникий.

Гости с изключение на президента на България Румен Радев, бяха още и националният представител от ГЕРБ Диана Саватева, народните представители от Българска социалистическа партия Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Живко Господинов, евродепутатът Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация, краеведът Стоян Райчевски и други

Силно усещане направи и наличието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Организатори на събитието са кметът на Малко Търново Илиян Янчев, Съюзът на тракийските сдружения в България и Регионалният съвет на тракийските сдружения –Бургас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР