Гаранцията за устройствата е три годиниОще през 2015 г. е

...
Гаранцията за устройствата е три годиниОще през 2015 г. е
Коментари Харесай

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив

Гаранцията за устройствата е три години


Още през 2015 година е трябвало да бъде заменен дисковия масив на Агенцията по вписванията. Гаранцията на устройствата е три години, а след приключването им сривовете не са изненадващи.

Това се е знаело както от шефа на Агенцията Елена Маркова, по този начин и от правосъдния министър по това време Христо Иванов.

„ Последната доставка на дисков масив е през далечната 2012 година. Същият не се поддържа от производителя и каквато и да е щета би могла да докара до възпрепятстване на АВ да извършва своите отговорности: да забавя регистрации и промени във фирмени дела; закъснение на вписвания по партиди в имотния указател и други неточности при регистриране.

Неизпълнението на публичната поръчка би могла да докара до загубване на информация за до две седмици. ” Това е записано в Допълнителната информация към социална поръчка от 22.11.217 година В построения в Шумен аварийно-възстановителен център, за който са платени 560 000 лева работят единствено климатиците. Ако центърът работеше, сривът в Търговския указател щеше да бъде овладян за часове.

Твърденията на Христо Иванов, че „ министрите нито утвърждават оперативните разноски ” на второстепенните разпоредители с бюджет, какъвто е Агенцията по вписванията не дават отговор на истината. Самият Иванов на 9.09.2014 година издава заповед, която е адресирана и до шефа на Агенцията по вписванията, с която подрежда: „ Ръководителите на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на правораздаването да преразгледат всички подписани от тях контракти по Закона за публичните поръчки и да подхващат дейности по започване на договаряния по намаляването на подписаните контракти с най-малко 10 % ”.Изисква в 20 дневен период подробни отчети какво е направено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР