Гаранцията при покупка на стоки онлайн ще бъде по-голяма. Това

...
Гаранцията при покупка на стоки онлайн ще бъде по-голяма. Това
Коментари Харесай

Удължават гаранцията при покупка на стоки онлайн


Гаранцията при покупка на артикули онлайн ще бъде по-голяма. Това изясни Богомил Николов от "Активни консуматори " във връзка обсъжданите в Европарламента наставления за правата на потребителите, които се чака да бъдат гласувани дефинитивно до края на месеца. Търговците и производителите към този момент ще носят отговорност и за вградения програмен продукт в стоките, а клиентът ще има право да изиска преинсталиране на продукта или подмяна с нов.
До този миг производители и търговци не носеха отговорност за софтуера на продуктите, а единствено за физически недостатъци по него. Сега, с изменението на европейското законодателство, ще им бъде вменена такава отговорност, която в границите на две години би трябвало да бъде утвърдена в законите на всяка страна от Европейския съюз.
Богомил Николов от "Активни консуматори ": "Другото значимо нещо е, че доказателствената тежест по законовата гаранция се удължава от шест месеца на една година. Тоест до момента ние имаме по закон гаранция от две години, само че в първите шест месеца се смята, че дефектът е съществувал все още на продажбата и потребителят не би трябвало да потвърждава нищо. Когато обаче на седмия или осмия месец се възползваме от гаранцията си, то ние трябваше да потвърждаваме, че този недостатък е съществувал при продажбата, а не е добит по-късно в резултат на използването. Сега срокът се удължава на една година ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР