Гаранционният фонд на Португалия спечели срещу жена, отказала да плати

...
Гаранционният фонд на Португалия спечели срещу жена, отказала да плати
Коментари Харесай

Съдът на ЕС Всяка кола която не е спряна от движение трябва да е със застраховка

Гаранционният фонд на Португалия завоюва против жена, отказала да заплати след ПТП

Автомобили, които официално не са спрени от придвижване, би трябвало да имат наложителната застраховка " Гражданска отговорност " - това излиза наяве от решение на Европейския съд в Люксебург по дело, заведено от Гаранционния фонд на Португалия. БНР споделя случая: на португалския гаранционен фонд се е наложило да заплати отплата за близо 450 000 евро. Делото е заведено против жена на име Алина Антония Жулиана, която по здравословни аргументи не е карала автомобила си. Тя обаче го е държала в двора на къщата си без да го спре от придвижване публично и без да възобновява наложителната лавица " Гражданска отговорност ".
През 2016-та година синът й взема автомобила и катастрофира. Освен че той губи живота си, при случая умират още двама души. Тъй като няма застраховка, обезщетенията се заплащат от гаранционния фонд, само че по-късно той търси парите си от собственичката на автомобила.
Жулиана твърди, че не носи отговорност и по тази причина казусът стига до Люксембург. Според магистратите там обаче, автомобилът би трябвало да бъде застрахован, в случай че не е спрян от придвижване, без значение от това дали притежателят му има желание да го кара, или не.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР