Гарантираното опазване на околната среда е безспорен приоритет на БСП

...
Гарантираното опазване на околната среда е безспорен приоритет на БСП
Коментари Харесай

Гуцанов: Не трябва да има никакво забавяне на магистрала Струма и Черно море

" Гарантираното запазване на околната среда е неоспорим приоритет на Българска социалистическа партия и по тази причина считаме, че измененията в Закона за запазване на околната среда са извънредно значими. В същото време сме безапелационни, че не би трябвало да има никакво закъснение на огромните инфраструктурни планове на страната, на каквото сме очевидци досега – и за автомагистрала „ Струма “, и за автомагистрала „ Черно море “. ", съобщи в Народно събрание шефът на транспортната комисия Борислав Гуцанов. 

" В момента в Гърция се построяват огромни пристанищни мощности, а ние не можем да предложим вид товарите, които ще се обработват там, да стигат до Западна Европа през България. Защото не сме подготвени с нужната инфраструктура за това.

В стопанската система няма празни пространства. Инвестициите търсят път и дали ние ще ги притеглим да минат през България зависи единствено от нас. Затова от трибуната на Народното събрание през днешния ден заявих, че би трябвало да намерим салдото сред наложителното запазване на околната среда и икономическия интерес от построяването на огромните инфраструктурни обекти, тъй като от развиването на стопанската система ни зависи просперитетът и благоденствието на всеки един жител на България. ", уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР