Гарантирано е пълното осигуряване с дърва за огрев за населението

...
Гарантирано е пълното осигуряване с дърва за огрев за населението
Коментари Харесай

МЗХ: Дървата за огрев за населението са гарантирани, количества са налични в складовете

Гарантирано е цялостното обезпечаване с дърва за огрев за популацията в страната и нужните количества са налични в складовете за предпазване.

Това увериха шефовете на шестте Държавни горски предприятия по време на работна среща със заместник-министрите на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов и Георги Тошев.

Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че е значимо да се обезпечи запас за дърводобиващите предприятия и преработвтаелите, с цел да се реализира тази цел.

„ Важно е да се извършват всички планувани лесовъдски действия, с цел да не се прекъсва веригата от производството на суровината посредством дърводобивниците до обезпечаването на суровина за преработвателите, по този начин и на подготвена продукция за търговците. Това е задачата на страната - тази верига да действа на цялостни обороти и да се осъществят лесовъдските мероприятия “, уточни заместник-министър Маринов.
Директорите на държавните горски предприятия увериха, че прецизно се извършват плануваните противопожарни мероприятия през летния сезон. Обсъдени бяха и цените на дървесината за дървообработващите предприятия.

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев предложи да бъдат образувани публични препоръки към всяко държавно горско дружество, които да наблюдават процесите в тях, за по-голямо публично доверие. Той уточни, че ще се работи за сключване на контракт сред Министерството на земеделието и храните и Министерството на образованието и науката за включване в образователните стратегии на часове по горска педагогика, в които да вземат участие специалисти-лесовъди.

В умозаключение заместник-министър Тошев акцентира, че горската система е добре подредена и чиновниците в нея заслужават почитание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР