Гарантирането на стабилност и спазването на човешките права не могат

...
Гарантирането на стабилност и спазването на човешките права не могат
Коментари Харесай

Макрон: Планираме да обсъдим с Египет доставяне на нови оръжия в близките месеци

Гарантирането на непоклатимост и спазването на човешките права не могат да се разделят, съобщи френският президент Еманюел Макрон на взаимна конференция с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, съобщи Ройтерс.

"Стабилността и трайният мир вървят ръка за ръка с запазване на достолепието на индивида и на върховенството на закона. Търсенето на непоклатимост не може да се отдели от въпроса за човешките права ", сподели Макрон. Сиси сподели пред репортерите, че правата би трябвало да се преглеждат в подтекста на районните разтърсвания и на битката против тероризма.

Макрон съобщи, че Франция възнамерява да разиска с Египет снабдяване на нови оръжия в околните няколко месеца, показва ТАСС. По думите му според съществуващи контракти на Египет към този момент са доставени 23 изтребителя "Рафал ". "Ще продължим работата в околните месеци ", сподели той, откакто беше запитан да разяснява опцията за подписване на нови контракти за снабдяване на самолети и бойни дронове.

Макрон сподели, че други тематики за снабдяване на оръжия не са били обсъждани на днешната среща със Сиси в Кайро. Египет и Франция подписаха в наличието на своите президенти осем съглашения и протоколи за съдействие в разнообразни области, в това число стопанската система, образованието, опазването на здравето и културата.

Сиси съобщи, че е разискал с Макрон битката с тероризма и обстановката в района. "Ние съгласувахме нашите визии за по-нататъшно съдействие в битката с тероризма, който носи опасност за сигурността на нашите страни, техния блян към стабилно развиване и благосъстоянието на нашите нации ", сподели той.

"Ние също по този начин обсъдихме нерешени проблеми в Близкия изток, на първо място Сирия, Либия и палестинския въпрос ", съобщи Сиси. По думите му на срещата е имало "положителна полемика " за правата на индивида в двете страни.

"Организациите на гражданското общество работят у нас дружно в границите на напъните за развиване на системите за отбрана на правата на индивида. Но не би трябвало да забравяме, че се намираме в разтревожен район. Войната с тероризма струваше скъпо на египетската страна, а за нас е извънредно значимо да запазим стабилността и сигурността на народа на нашата страна ", сподели той. Според него правата на индивида би трябвало да се преглеждат в подтекста на действителността в района. "Египет не е Европа и Америка, ние сме страна със свои особености и личен темперамент ", съобщи Сиси. Макрон прикани за по-голямо почитание към правата на индивида в Египет, отбелязва ДПА.

Той съобщи, че за първи път е обсъждал правата на индивида в Египет при посещаване на Сиси в Париж през 2017 година "През октомври 2017 година се срещнах с господин президента, загатнах някои случаи и имена, само че от този момент нещата вървят в неправилна посока. Блогъри, мислители са пращани в пандиза ", сподели Макрон. Според него "това може да навреди на облика на Египет в света ".

"Силно имам вяра в правилото на националния суверенитет. Хората са тези, които вземат решение бъдещето на своята страна ", съобщи той. По думите му някои от арестуваните в Египет не съставляват същинска заплата за стабилността на страната. По време на визитата си в Кайро френският президент засегна и въпроса за митингите на "жълтите жилетки ".

"От началото на тази рецесия са починали 11 души ", сподели Макрон, визирайки началото на митингите в средата на ноември. Според него "нито една от тези жертви не е била породена от дейностите на органите на реда ". По думите му "участници в митингите са задържани не за това, което приказват или мислят, а за вреди, които са нанесли на магазини и публични здания, и за прояви на принуждение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР