Гарантиране на финансирането на одобрените проекти по Столична програма Култура“

...
Гарантиране на финансирането на одобрените проекти по Столична програма Култура“
Коментари Харесай

Малина Едрева: Финансирането на одобрените културни проекти от Столична община е гарантирано

Гарантиране на финансирането на утвърдените планове по Столична стратегия „ Култура “ и Културен календар и директна поддръжка за създателите от целия бранш.
Това са ограниченията, които приготвя Столична община, заяви Малина Едрева – ръководител на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в предаването на Българска национална телевизия „ Култура.БГ “.
Вариантите за утвърдените планове за 2020 година са отлагане във времето и прекосяване на част от плановете онлайн . Втората мярка, която е наречена „ Солидарност в културата “ ще даде опция за директна поддръжка с изключение на на обособените създатели и на цели екипи и културни пространства. В момента юристите на общината преглеждат опциите, а детайлностите ще станат ясни идната седмица, когато ще е подготвен и отчетът с предложенията.
Секторът на културата е един от най-засегнатите сега “, сподели Малина Едрева.
Това е станало ясно от отчета на Столичната общинска организация за приватизация и вложения и Института по пазарна стопанска система, който им е бил предоставен от кмета на София Йорданка Фандъкова. Столична община ще извърши уговорките си към общинските културни институти, като се обмисля и спомагателна поддръжка за софийските театри, заяви още ръководителят на непрекъснатата комисия по просвета. На 16 април ще има съвещание на Столичния общински съвет, където ще бъдат гласувани всички препоръчани ограничения за поддръжка в изключителното състояние.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР