Гарантирам, че до края на септември ще имаме медицински хеликоптер.

...
Гарантирам, че до края на септември ще имаме медицински хеликоптер.
Коментари Харесай

Гарантирам, че ще имаме хеликоптер до края на септември

Гарантирам, че до края на септември ще имаме медицински хеликоптер. Това съобщи пред Би Ти Ви служебният здравен министър Асен Меджидиев. Той посочи, че сега се приготвят документите за нова процедура за социална поръчка, която да бъде пусната през февруари.

В края на ноември м.г. Министерството на опазването на здравето приключи поръчката за пазаруване на подобен вид машини заради високата цена, препоръчана от единствения участник в състезанието. Месец по-късно беше прекратена и тази за наемането им - заради липса на претенденти.

Според Меджидиев заданието на последната социална поръчка е направено от хора, които нямат задоволителна експертиза. Като проблеми той уточни цената, гаранционното обслужване, както и доставката и цената на идващите хеликоптери. Така огромни компании в този отрасъл, като " Еърбъс " не са съумели да вземат участие, тъй като желаната цена е била прекомерно ниска.

Именно поради това е прекъснато присъединяване на сдружението " България Хели Мед Сървиз ", което министърът упрекна в непросветеност. В края на управническия си мандат кабинетът " Петков " сътвори сдружението с приоритет да обезпечи медицински хеликоптери. Меджидиев изясни, че в този момент процедурата ще бъде поета от Държавния авиационен оператор, а по думите му това ще излезе доста по-евтино на страната.

" Гарантирам, че ще имаме хеликоптер до края на септември. Ако се наложи, подготвени сме да участваме и с държавно дофинансиране, само че хеликоптер ще се купи ", сподели още служебният здравен министър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР