Гаражните автоработилници да бъдат затворени и шофьорите да могат да

...
Гаражните автоработилници да бъдат затворени и шофьорите да могат да
Коментари Харесай

Готвят голяма промяна за всички шофьори, новостите може да ви ядосат здраво!

Гаражните автоработилници да бъдат затворени и водачите да могат да ремонтират колите си единствено в сервизи с лиценз, написа "Телеграф ". Тази оригиналност най-вероятно ще залегне в един от трите чисто нови закона за водачите след разкомплектоването на Закона за придвижване по пътищата. Служители на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, както и такива от Министерство на вътрешните работи и строителното министерство всеки четвъртък се събират в работна група и разискват какви промени би трябвало да се подхващат в нормативните актове, които са за подготовката, квалификацията и категорията на водачите, за пътните знаци и маркировката и за техническата част на транспортните средства. 
С поправката водачите ще могат да оставят колите си единствено в лицензирани сервизи. "В момента такива у нас няма и на процедура всеки искащ да ремонтира коли, може да го направи свободно ", безапелационни бяха от вътрешното ведомство. Ако работилницата не се снабди с позволение, тя ще би трябвало да затвори вечно. "Всяко возило пък ще си има сервизна брошура. В нея ще се показва какви ремонти ще се правили по колата и ще е наложително да се вписват ", обясниха членове на работната група от транспортното министерство. Ако нещо липсва, ще се постановат санкции. 
Тепърва ще се прецизира размерът им. Ако лидер самичък смени масло или гума да вземем за пример, няма да има наказания, само че отново ще е задължен да уточни това в книжката на автомобила си. Очакват се промени и при техническите прегледи на возилата. Ако сега при промяна на табелите на колата редовността й се тества в пункта за регистрация на Пътна полиция, до няколко месеца прегледът най-вероятно ще се прави в министерството на превоза. "Така ще бъде улеснена работата на Министерство на вътрешните работи, само че и водачите ще бъдат натоварени да обикалят ведомствата двойно повече ", показаха мнение от работната група.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР