Гарабед Минасян каза, че се злоупотребява се с понятието спекула“,

...
Гарабед Минасян каза, че се злоупотребява се с понятието спекула“,
Коментари Харесай

Икономически експерти: Очаква се поевтиняване на цените на храните

Гарабед Минасян сподели, че се злоупотребява се с понятието „ далавера “, тъй като е належащо " да се следи спазването на конкуренцията сред обособените производители. Неспазването ѝ изкривява цените. Политиката на Европейски Съюз е ефикасна във връзка с преодоляването на инфлацията. Прогнозите за инфлация оказват влияние на производителите, които калкулират бъдещото нарастване в цените и това се отразява на крайния консуматор. " Проф. Минасян акцентира, че високата инфлация и стагнацията оказват отрицателно въздействие върху стопанската система: " За Европа е неприятно да има криза. ЕЦБ направи всичко допустимо, с цел да ограничи инфлацията. "

 

Гарабед Минасян съобщи, че страната малко може да направи по отношението на инфлацията: " Тя ще изпреварва тази, която е в еврозоната, тъй като имаме най-ниското ценово равище, т.е. 55% от европейското. Комисия за защита на конкуренцията е належащо да си прави добре работата, даже и в банковата система. Правителството би трябвало да подтиква икономическата динамичност, само че не го прави. Липсва блян за потребление на фискалната политика по метод, който може да подтиква икономическата динамичност. "

 

Експертът Лъчезар Богданов добави, че има спад на потреблението: " Има загуба на покупателната дарба. Цените падат. Почти се върнахме на стойностите преди войната. Това е обвързвано с понижаването на цените на енергоресурсите. Вероятно цените ще продължат да поевтиняват идващите няколко месеца. Ако това не се придвижи до крайния консуматор, би трябвало да се запитаме „ Защо? “ Богданов предвижда, че скоро ще има поевтиняване на цените: " Преди време имахме „ търгуване на боязън “ в първите месеци на войната в Украйна. Сега нещата се успокоиха. Предстоят месеци на отрезвяване. Доходите на някои хора доближават, на други не доближават цените на продуктите. Добре е, че катастрофичните прогнози не се сбъднаха. "

 

Двамата са безапелационни, че " без бюджет не може да се кара постоянно ", тъй като това не се отразява удобно на икономическото развиване на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР