Ганета СаговаДиабет тип 2. Поставиха тази диагноза на баща ми

...
Ганета СаговаДиабет тип 2. Поставиха тази диагноза на баща ми
Коментари Харесай

Излекувах диабет тип 2 за 16 дни!

Ганета Сагова

Диабет вид 2. Поставиха тази диагноза на татко ми Цанко Сагов толкоз от дълго време, че дори не помним по кое време тъкмо се е случило, преди 25 или даже 30 години. За да държи равнищата на кръвната си захар в норма, както всички диабетици, баща избягваше сладки храни, всяка заран и вечер пиеше медикаменти. С годините дозата им се усилваше, с цел да може да работи досега, в който химията стана безсилна. Тогава съгласно медицината трябваше да премине на  инсулинови инжекции.

Диабетът върви ръка за ръка със затлъстяване, защото хората с тази болест са непрестанно гладни и с високо кръвно. А тези три фактора вкупом водят до инсулт и инфаркт. Точно това се случи и с татко ми – мина през 3 инсулта и един инфаркт (последният единствено преди 6 месеца) с нелеки последици.

Заради захарната си болест страдаше и от диабетна полиневропатия, което ще рече, че няма задоволително оросяване на краката. Чувстваше ги непрестанно изтръпнали и студени... което е най-малката болежка. Защото с придвижване на диабета се стига и до ампутации на крака, а понякога  - до слепота.

Ефектът на махалото

Но тази история е с хепиенд. През януари татко ми прочете тематиката на броя - за здравословното хранене, и пожела да се включи в холистичната стратегия на „ Вита Рама ". И по този начин аз, брачният партньор ми и баща отидохме в Пампорово, където следвахме режим на хранене: без месо, без млечни произведения, без яйца, без никаква лой. (И несъмнено: без рафинирани брашна, захар, консерванти... и с доста малко сол.) 

За човек, който 76 години се е хранил, без съвсем да се лишава от нищо, този режим се оказа прекомерно непоколебим. Баща ми мърмореше, а откакто програмата свърши, си отпътува за родната Стара Загора, където реши, че би трябвало да похапне всичко това, което цяла седмица му беше забранявано...
Организмът му реагира незабавно: бастунът се завърна в живота му, по-късно лявата му ръка стана леденостудена... А кръвната захар? Стигна 20,2 единици. На идващия ден вместо да падне, след включване на трето, извънредно ново и скъпо лекарство, захарта му стигна 23 единици! Трябваше да го одобряват в болница и да стартират да му бият инсулин.

Спирате медикаментите!

Но той избра да повярва на Списание 8 - че с растителна и безмазнинна храна можеш да излекуваш диабет! Логиката е лесна за схващане - съгласно Слави Славов от „ Вита Рама " общоприетият метод на хранене включва прекомерно доста лой, освен това обработена, което я прави канцерогенна. Тя обгръща клетките и рецепторът за инсулин не може да се свърже с хормона. Ето за какво мазнината би трябвало да се махне. Как? С диета без мазнини – без олио, зехтин, масло, месо, мляко, сирене, яйца. Дори без ядки и авокадо. Те също са в забранителния лист в първичния детоксикиращ интервал!

Слави Славов от " Вита Рама " ще бъде преподавател на „ Списание 8 НА ЖИВО “ на 11.02.2018 година Вижте повече за събитието тук.

И по този начин, баща стартира поста, даде обещание да бъде сериозен и си удържа на думата. Още на третия ден захарта му падна на 13 единици! Междувременно, по гледище на Слави Славов направихме проучване за В12, хомоцистин и витамин Д. Баща ми имаше дефицит на В12, без значение че яде месо, и хомоцистинът му беше доста висок. А това е една от аргументите мазнината да обгръща клетките.

Така към диетата нутриционистът добави витамини и ензими, в това число липазин, който спомага за разграждането на мазнините. На 16-ия ден захарта му към този момент беше 5,2!

Обадих се на Слави, с цел да го попитам дали баща да понижи медикаментите за диабет. А той сподели: „ Спирате ги! През идващите дни захарта ще се вдигне малко, по-късно още веднъж ще се върне на естествените равнища ". Не можех да допускам.

Нищо ново под слънцето

Спряхме медикаментите. Кръвната захар се повиши до 8 за два дни, след което падна в норма. След десетилетия на медикаменти, единствено за 16 дни татко ми нямаше диабет?!

Върна се в Стара Загора. Понякога си хапва храни от „ забранителния лист ", само че е деликатен. Захарта му е в норма, не пие никакви хапове за диабет. А през днешния ден ме попита по кое време ще отидем на лекар, с цел да понижим и другите медикаменти, които взема поради инфаркта.

Оказва се, че науката знае за силата на растителната диета още от 30-те години на предишния век, споделя доктор Майкъл Грегър във видео „ Как да не умрем от диабет ". Д-р Грегър е практикуващ експерт по клинична диетология, създател на международния бестселър „ Как да не умреш ", в който се изяснява лечебната мощ на веганското хранене.

Д-р Грегър цитира изследване на Джеймс Андерсън и Кайлийн Уорд, съгласно което половината диабетиците, минали на растителна диета за 16 дни, са спрели инсулина си напълно! Тук става дума за хора, които са имали диабет повече от 20 години, и не са били на медикаменти, а са инжектирали по 20 единици инсулин дневно!

Майкъл Грегър цитира и друго изследване съгласно което тези, които ядат доста скотски протеин, имат 73 пъти по-висок риск от гибел от диабет! А тези, които избират „ всичко в умерени количества " имат 23 пъти по-висок риск от гибел в резултат на диабет!

Растителното хранене прави чудеса в дословния смисъл на думата. Познавам хора, които са в трайна ремисия от доста тежки заболявания, с помощта на лечебните диети на „ Вита Рама ". Стотици научни отчети също потвърждават този факт. Изгледайте кино лентата „ Вилица против скалпел " и лекциите на доктор Майкъл Грегър, които доброволци са превели и на български (в уеб страницата на Списание 8, на nalazvai.com и nutritionfacts.org). Потърсете книгата „ Китайското изследване "! Забравете всичко, което в миналото са ви обяснявали за заболяванията! На прага сме на хранителна гражданска война! Тя ще ни избави от заболявания, които цялостен живот сме си мислели, че са нелечими, ще бъдем здрави и витални дълги години напред.

Материалът е оповестен в брой 4/2017 на Списание 8.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР