Ганаецът Акваси Фримпонг завърши последен в олимпийския си дебют в

...
Ганаецът Акваси Фримпонг завърши последен в олимпийския си дебют в
Коментари Харесай

Последен, но влезе в сърцата на феновете

Ганаецът Акваси Фримпонг приключи финален в олимпийския си дебют в скелетона, само че влезе в сърцата на почитателите. 32-годишният играч притегли вниманието върху себе си, откакто показа същински танцов театър след финала. Броени часове след присъединяване си на Олимпиадата в ПьонгЧанг той към този момент мисли за топла страна.


“Ще заведа брачната половинка си на почивка. Още не знам къде, само че някъде на топло. Искам слънце и пясък. Надявам се да мога да я изненадам с нещо като Хаваи. Или Доминиканска Република, където бяхме за медения си месец.

Завърших финален, само че най-важното нещо е, че завоювах сърцата на хората. Олимпийският опит е нещо необикновено. Никога не съм бил на място, където толкоз доста хора те приветстват. Чувстваш се като златен медалист, необикновено е”, сподели ганаецът пред Агенция Франс Прес.

Фримпонг приказва и за това какъв брой вманиачен би трябвало да си, с цел да се захванеш със спорт като скелетона: “Определено би трябвало да си малко вманиачен. Но също и да преследваш непознатото. Трябва да пробваш нещо друго.”

Олимпийското осъществяване на атрактивния Фримпонг беше изгледано онлайн от 10-месечната му щерка Ашанти и брачната половинка му.

“Беше доста прочувствен миг за мен, тъй като си припомням през юли 2015 година по какъв начин брачната половинка ми ми сподели, че не желае да бъде на 99 години и към момента да преследвам олимпийската си фантазия. Съпругата ми искаше да отида и без нейната поддръжка и бутане нямаше да бъда тук през днешния ден, работих на 2-3 работи, до момента в който тя беше бременна”, добави ганаецът, който се мести със фамилията си в Холандия, когато е единствено на 8.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР