Gamescom 2019 се вихри през цялата минала седмица в Кьолн,

...
Gamescom 2019 се вихри през цялата минала седмица в Кьолн,
Коментари Харесай

Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Gamescom 2019 се вихри през цялата предходна седмица в Кьолн, Германия. Въпреки известното мъртвило преди появяването на идващото потомство конзоли идната година и неналичието на вести от студия, като Rocksteady, Rockstar, Activision, Blizzard, че даже Electronic Arts и Ubisoft, сме ви подбрали най-интересните и вълнуващи анонси от ревюто.

Alienware показа нов замайващ дизайн на Aurora
Alienware не престават сполучливо да постановат новата си дизайн философия – която назовават сбито " Legend " – и откакто по-рано през годината я постановиха на преносимите компютри си, в този момент я придвижват и на десктоп РС-тата.
Новият Alienware Aurora R9 направи дебюта си на Gamescom 2019 и бързо прикова погледите на медиите и посетителите. Кутията е с напълно нов дизайн и крещи минимализъм и футуризъм. Освен с редизайна, Aurora R9 впечатлява и с това, което се намира под капака – Intel Core i9-9900K процесор, двойна NVIDIA GeForce RTX 2080 графика, както и до 64GB RAM.
Alienware Aurora R9 към този момент е в продажба, а началната му цена е 970 $.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Ще има филм Metro 2033
Metro франчайза е надалеч от залеза си. Руската компания Gazprom Media Holding ще продуцира пълнометражен игрален филм основан на пост-апокалиптичния разказ на Дмитри Глуховски (Dmitry Glukhovsky) Metro 2033. Глуховски ще е креативен продуцент и сценарист на кино лентата, чийто фотоси ще започват по някое време през идната година. Премиерата на съветска земя е планувана за 1-ви януари 2022-ра година.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Същевременно стана ясно и че Metro Exodus няма да е последната игра от поредицата, защото Глуховски към този момент написа сюжета на продължение.

Alienware с 55-инчов OLED гейминг екран
Десктоп мониторите от дълго време се надпреварват с функционалности за възстановяване на образната продуктивност при игрите – от все по-високи равнища за освежаване на картината до разнородни настройки. Телевизорите нямат сходни екстри, тъй че конзолните геймъри, които избират комфорта на дивана в хола, би трябвало да жертват образното качество. Е, с помощта на Alienware 55 OLED Gaming Monitor, обстановката наподобява се трансформира. На външен тип може и да наподобява като типичен тв приемник, само че в реалност е солиден екран, със специфични функционалности, като необикновено 240Hz освежаване на картината, AMD FreeSync технологията, както и всички нужни портове за свързване към преносим компютър, районен съд или подпора.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Някак предстоящо е, че поддръжа и 4K резолюция в композиция с превъзходен панел, който като че ли към този момент е подготвен за идващото потомство конзоли. Също предстоящо е, че това 55-инчово украшение ще коства скъпо – а точно 4000 $, без да са включени всички премиум функционалности.

Вече знаем какво е Death Stranding
Забравете за безбройните известни лица, които сте видяли из към този момент десетките тийзъри и филмови откъси, както и за върволицата от сай-фай и свръхестествени детайли, които като че ли във всеки един миг се натрапват на недоумяващия фен. Хидео Коджима (Hideo Kojima) неведнъж се пробва – значително несполучливо – да изясни, че Death Stranding е игра за... свързването... сред хората. И след Gamescom 2019, можем да кажем, че най-сетне имаме ясна концепция защо тъкмо става въпрос.



Най-учудващото е, до каква степен простичка е концепцията на Death Stranding в основата си. Това е игра, в която ще се върви демонски доста. Почти като в симулатор на вървене. Главният воин Sam Porter Bridges (в ролята Normal Reedus) е претрупан със задачата да извърви пътя от брега на Източна Америка до брега на Западна Америка, реактивирайки разнообразни информационни станции по пътя, в опита си да популяризира известие на вяра измежду една раздрана, разединена и изпълнена със боязън нация. Sam в действителност, ще върви по стъпките на Amelie, дъщерята на президента на Обединените Градове на Америка, която е тръгнала с ескорт от изтока към запада по някое време преди играта да стартира.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Накратко, известието на вяра, което Sam и Amelie се пробват да разпространят е, че всеки проблем в света може да се позволи не посредством мощ, а посредством вяра, която ни сплотява. Това е нужно, откакто столицата Central Knot City е унищожена от най-голямата терористична офанзива позната на света. Атаката е осъществена посредством безотговорното потребление на така наречен " Void Outs " – акт на завръщане от отвъдното (което изяснява скелетите, нацистите и мъртъвците, които неведнъж видяхме в предходни трейлъри) и корист на антагонистите в играта – групировката Homo Damens и техният водач Higgs или The Man in the Golden Mask (в ролята Troy Baker).

След офанзивата, цивилизацията се разрушава на фрагменти изолирани едни от други, а държавното управление е нищо повече от марионетка изпълнена със боязън. Накратко, това е историята на Death Stranding. Останалото е просто звук и фанфари – сбирка от езотерика и сай-фай концепции, които показват световен спор. Death Stranding е игра за поклонничество, за активиране на информационни станции, за снабдяване на пратки в изолирани кътчета на една бъдеща Америка в опит да се открият обществени посоки – създаване на връзки с околните в опит да се вдъхне вяра в едно умиращо общество.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Разбира се, евентуално има още доста към всичко това и при всички положения ще забележим повече и на Tokyo Game Show през септември. Но най-малко знаем какво ще вършим в играта и това, че цялата шантавост придобива рационални и обясними граници, които най-сетне слагат съзнанието ни в прочут покой. Сега остава елементарното очакване играта да се появи (напомняме, че това ще се случи на 8-ми ноември) и да наредим целия пъзел собственоръчно.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Asus демонстрираха хедсета ROG Strix Go 2.4
Гейминг външна страна – като хедсет слушалки – да попадне в листата с най-впечатляващите и забавни анонси на Gamescom 2019 може и да наподобява необичайно, само че Asus ROG Strix Go 2.4 е от дълго време чакан артикул. Не единствено че става въпрос за безжични хедсет слушалки, само че и това са първите с цялостна съгласуемост към Nintendo Switch. Конзолата на Nintendo не стопира да набира почитатели, само че за портативна подпора, беше много фрустрираща неналичието на безжични слушалки.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Свързването на ROG Strix Go 2.4 става посредством USB-C адаптер, който се включва в един от портовете на Switch, а оттова хедсета ще се свърже автоматизирано. Драйверите на хедсета са 40мм, което прави звука компактен, мощен и обемен, а батерията умерено може да издържи 25 часа без зареждане.
Цената на Asus ROG Strix Go 2.4 към момента е незнайна, а премиерната дата е планувана за началото на есента.

Съавтора на Halo разгласи новата си игра Disintegration
Маркус Лето (Marcus Lehto), един от основните виновници за основаването на Halo франчайза се отдели преди време от Bungie (през 2014-та) и основа лично, без значение студио, наречено V1 Interactive. Но какво вършат през последните 5 години, ще попитате? Ами, разработвали са Disintegration. Сай-фай екшън игра от първо лице, която слага играчите в борба сред мекове и роботи. В цялото нещо има сингълплейър акция и несъмнено, екзалтиран PvP мултиплейър, включващ водачи, тимове и екипировка. Това наподобява е рецепта за солидно заглавие, което да чакаме с неспокойствие в идните месеци.

Disintegration би трябвало да се появи по някое време през 2020-та година за PC, PS4 и Xbox One.



Някои PlayStation игри ще станат мултиплатформени (?!)
Шон Лейдън (Shawn Layden), ръководителя на Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios разгласи, че компанията обмисля, някои от PlayStation извънредните заглавия да доближат до по-голяма публика, ставайки мултиплатформени. Разбира се, с цел да се резервира идентичността на марката, надали става въпрос за шлагери, като Uncharted, God of War, The Last of Us или Horizon. По думите на Лейдън, положителни претенденти за сходна тактика са мултиплейър-ориентираните заглавия. След като обаче, японците сложиха завършек на мулти-ексклузивни игри от PS3 ерата, като Warhawk, SOCOM, Resistance и MAG, в PS4 ерата ни е мъчно да изведем даже един образец за извънредна мултиплейър игра за конзолата на Sony. Може би имат поради, че онлайн режимите на някои ексклузиви ще станат мултиплатформени? Може би мъртвите Warhawk, SOCOM, Resistance и MAG, ще получат мултиплатформени ремастъри (или напълно нови игри)? Или пък PS VR игри, като Firewall: Zero Hour, Everybody " s Golf и Farpoint, ще станат мултиплатформени?

Ще следим с интерес развиването по въпроса.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Sony получават Insomniac Games
От много време насам Sony са в прелестни връзки с Insomniac Games, които през 2018-та пуснаха шлагера Marvel " s Spider-Man продал над 13 милиона копия за PS4. А в предходни години са разработвали редица PlayStation ексклузиви, като Resistance, Spyro и Ratchet and Clank. Затова и хода на японците е някак натурален и предстоящ. Не е ясно за каква сума Sony ще придобият Insomniac, само че откакто договорката се завърши, това ще е 14-тото студио, което ще създава PlayStation ексклузиви.

 Gamescom 2019 – най-интересните анонси от гейм събитието

Напомняме, че след последните придобивки на Microsoft (в лицето на Relic Entertainment, Double Fine Studios и Obsidian), Xbox Game Studios към този момент са с 15 вътрешни студия, които ще създават Xbox извънредни игри.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР