Галин Иванов даде интересно интервю пред dsport, в което сподели,

...
Галин Иванов даде интересно интервю пред dsport, в което сподели,
Коментари Харесай

Галин Иванов: Българският футболист е мачкан по всякакъв начин, той няма самочувствие, когато излезе на терена

Галин Иванов даде забавно изявление пред " dsport ", в което показа, че Левски е любимец да завоюва дербито със Славия в събота. Футболистът на " белите " разяснява и тематиката за националния тим.

- Предстои столичното дерби сред Славия и Левски, което ще се играе на стадион " Славия ". Каква е ситуацията в сълбекалнята?

- Момчетата се готвят сносно. Да не забравяме, че Левски е любимец. Имат много положителни футболисти, направиха добра селекция, имат добър треньор. Очаквам ние да се раздадем на 100%, и в случай че можем да победим. Чака ни обаче сложен мач.

- Това, че мачът ще се играе на стадион " Славия " плюс ли е за вас, откакто предните дуели бяха на националния стадион " Васил Левски?

- Може би е плюс, да. Ще дойдат повече хора от квартал " Овча купел ". Последният мач против Левски на стадион " Славия ", в който аз играх, приключи 2:2. Това беше преди несъмнено 8 години. Надявам се да създадем добър мач и да зарадваме хората, които ще дойдат да ни гледат.

- Съперникът ви победи изрично в предния кръг и сякаш се намира в по-добра форма от вас. Тези неща имат ли значение в този вид дербита?

- Разбира се, че имат. Левски е любимец. Славия разчита повече на български футболисти, на млади момчета. Ние нямаме упоритости да ставаме първенци.
 Венцеслав Стефанов: Чувам, че левскарите ще бутат оградите, ще влизат и трошат
Венцеслав Стефанов: Чувам, че левскарите ще бутат оградите, ще влизат и трошат

" Не съм майка Тереза! "

- Свързан си и с двата клуба. При Левски обаче не получи задоволително благоприятни условия. Има ли останала мъка в теб?

- Не, не желая да се сещам за този интервал. Беше тежък интервал за мен, който от дълго време завърши. Не желая да се връщам обратно.

- През предишния сезон игра в Унгария. Каква е разликата с България във футболно отношение?

- Веднага се сещам за три неща - базите на тимовете, всички отбори имат нови игрища, на които играта наподобява по друг метод, както и доста добра организация. Имаме още много да поработим, с цел да стигнем то тяхното равнище.

- Сподели, че Славия е млад тим и разчита на лични футболисти. Какво е мнението ти за огромния брой чужденци в българското състезание?

- Тази тематика се дискутира много постоянно в България. Аз нямам нищо срещу чужденците, само че би трябвало да са качествени, а не да идват и да изяждат нашия самун и българските футболисти да са непрекъснато смачквани. Отвсякъде се прави тъкмо това - българският футболист е мачкан по всевъзможен метод, той няма самочувствие, когато излезе на терена. Когато български футболист сбърка всички го атакуват, когато сбърка чужденец никой нищо не споделя. Ние сме странна нация. Надявам се тези неща да се оправят с времето.

- Защо се стигна до тази загуба на националния тим от Англия? Прекалено огромна ли е разликата в класата, тъй като е доста елементарно извън да се плюе?

- Мисля, че против Англия тимът заставам добре на терена. Футболистите, които бяхме на терена изпълнявахме напътствията на треньора и нещата се получаваха. Да, направихме неточност и ни вкараха гол, само че все пак през второто полувреме започнахме добре, имахме обстановки да вкараме гол. Не вкарахме обаче и в идната офанзива имаше дузпа за Англия. Оттам мачът отиде в друга посока.

- Откъде идва тази разлика в случай, че и вие упражнявате, ходите на подготовка? Как идва разликата с Англия, те нещо друго ли упражняват?

- Не, те имат самочувствие на терена и отвън него. Те са положителни, само че там ги вършат най-хубавите футболисти. Манталитетът е различен. Дори и на публиката, която върви да гледа мачовете. Когато там сбърка футболист те му пляскат, а не го псуват. В България при първата неточност на някой все едно е умъртвил човек. У нас всички схващат от футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР