Галиче и селата Лясково, Добричка област и Беден, Смолянска изборите

...
Галиче и селата Лясково, Добричка област и Беден, Смолянска изборите
Коментари Харесай

ГЕРБ взе Галиче и още две села

Галиче и селата Лясково, Добричка област и Беден, Смолянска изборите за кмет се печелят от претендентите на ГЕРБ. Това демонстрират първичните данни от преброяването, заяви организация "Фокус ".

С незначителни кавги мина изборният ден в Галиче, чиито кмет Ценко Чоков, бе отхвърлен от поста от съда през февруари поради присъда.

В селото гласоподаваха 66% от имащите право на глас главно в интерес на претендента на ГЕРБ Страхил Страхилов. Правото си на глас през днешния ден са упражнили 986 души от общо 1498 гласоподаватели. За Страхилов за дали своят вот 497 души. Опонентът му от Българска социалистическа партия Веселин Тушинов е получил 470 гласа.

В Лясково най-вече гласове събира претендентът от Земеделски национален съюз (ЗНС) Божко Божков, подсилен от ГЕРБ. За Божков са дали своят вот 99 души, а за претендента на Българска социалистическа партия Костадин Куртев – 74-ма гласоподаватели.

До изборите в Лясково се стигна след гибелта на кмета Ивелин Ковачев през декември 2017 година. Временно изпълняващ длъжността, назначен от Общинския съвет, бе Кольо Енчев.

По първични данни претендентът на ГЕРБ печели кметските избори и в с. Беден, община Девин. Правото си на глас в селото са упражнили 245 от общо 351 души. По първични данни за претендентът на ГЕРБ Стоян Настанлиев са дали своят вот 245 души. Опонентът му Николай Димов е получил 112 гласа. Невалидните бюлетини са 12. До провеждането на изборите се стигна, откакто при започване на годината досегашният кмет Захари Стоилов подаде оставка, с цел да замине на работа в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР