Галерия Стубел започва своята есенна изложбена програма с разходка в

...
Галерия Стубел започва своята есенна изложбена програма с разходка в
Коментари Харесай

Три истории+“ на Виктор Паунов в галерия Стубел

Галерия " Стубел " стартира своята есенна изложбена стратегия с разходка в артистичната зона на илюстрацията и изкуството на книгата. Експозицията се назовава „ Три истории+ “ и неин създател е Виктор Паунов, художник-илюстратор добре прочут и различим както в професионалната си среда, по този начин и в тази на изкушените от очарованието на илюстрираната книга, оповестяват от галерията.

 „ Три истории+ “, тъй като това е броят от облици на неотдавна издадени или идни за поява на книжния пазар заглавия за деца, сами по себе си задоволително завладяващи, познавателни и занимателни – „ Библията за деца от 7 до 77 години “ от Артър Максуел (изд. „ Нов живот “), „ Котаракът Франт и загадъчният остров “ от Иван Раденков (изд. „ Ентусиаст “) и „ Приказка за Ежко Измишльоткин… “ от Асен Сираков (изд. „ Атеа “).

Стойността на тази експозиция е и във опцията за надникване в света на „ работилницата “ на изкуството на илюстрацията. Защото нейният създател, Виктор Паунов, като се изключи че е един от най-активните модерни български илюстратори, е и професор в Националната художествена академия, както и някогашен началник на катедрата „ Книга, илюстрация и печатна графика “. Това го прави виновен по отношение на публиката освен във връзка с личното си творчество, само че и като страж на богата традиция, предаваща във времето капацитета на новите генерации създатели в тази по този начин значима за образната просвета на обществото област.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР