Галерия Сезони по традиция предлага сезонни изложби, чрез които предоставя

Галерия Сезони по традиция предлага сезонни изложби, чрез които предоставя ...

Есенни настроения в Сезони.


Галерия "Сезони" по традиция предлага сезонни изложби, чрез които предоставя възможност на публиката да се запознае отблизо с живописни и скулптурни произведения на български автори, избрани от богатата й колекция. Един от тези художници е Димитър Киров-ДиКиро, чиито творби се намират в музей и частни сбирки по целия свят. Произведението "Зима в стария град" е пейзаж, който поставя акцент на предстоящата смяна на сезоните. Голямата любов на Георги Баев към морето предопределя изборът на темата за водната стихия като смислова доминанта на цялото му творчество. Такъв е и сюжетът на творбата "Рибарски мрежи". По традиция присъстват  произведения на Магда Абазова - една от първите български модернистки. Дори най-абстрактните й творби са ясно разбрани както от критиците, така и от публиката. Всички са "уловени" от настроението на картината.

Акцент в изложбата са предоставените скулптури на Ивайло Савов, едно от водещите и признати имена в българската скулптура. Цанко Панов е още един любим автор на колекционерите. Тук са подбрани две произведения, които акцентират върху изострената сетивност на художника "Автопортрет" и "Дъждовен ден".

Любен Зидаров и един от неговите автопортрети. Още в зората на творческия си път той има почерк и неслучайно е явление в българското изкуство, независимо дали става въпрос за картини или илюстрации. Есенните настроения са допълват и от произведения на Иван Нинов, Мария Върбанова, Люсиен Димитров, Мария Чакърова... 

Източник: duma.bg