Галерия Прегърни ме е новото камерно пространство за култура в

...
Галерия Прегърни ме е новото камерно пространство за култура в
Коментари Харесай

Ателие Прегърни ме вече си има и галерия

Галерия " Прегърни ме " е новото камерно пространство за просвета в София. Тя е продължение на известната самодейност на съдружие " Прегърни ме " - ателие, което се посещава от изоставени от родителите си деца. В него те рисуват, създават художествени предмети като кукли, четат книги, вземат участие в театрални работилници, литературни и кино срещи.

Галерията е естествено продължение на ателие " Прегърни ме ". Тя бе открита в четвъртък вечерта с галерия на деца от ателието, която се състои от рисунки по описа на Георги Господинов " Сляпата Вайша ". На откриването беше показана и ръчно направена книга, в която историята е илюстрирана и дописана от децата.

" Ако на този свят чудото още е допустимо, то може да бъде направено единствено от деца. Децата от ателие " Прегърни ме " са прочели, нарисували и довършили една моя история, която стои незавършена от години. Казва се " Сляпата Вайша ". На тази история ѝ се случиха доста чудеса през годините, само че едно от най-хубавите е, когато видях тези рисунки и изключително края на историята. Сляпата Вайша към този момент може да гледа и с двете си очи в сегашното, тъй като е разкрила нещо доста хубаво и просто, ням
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР