Галерия Нюанс има удоволствието да ви покани на “Международна изложба

...
Галерия Нюанс има удоволствието да ви покани на “Международна изложба
Коментари Харесай

Международна изложба акварел

Галерия Нюанс има удоволствието да ви предложения на “Международна галерия акварел”, където ще имате опция да видите творби на 16 международно известни майстори на акварелното изкуство.

Поканените художници са от България, Англия, Испания, Китай, Молдова, Русия, Съединени американски щати, Тайван и Швеция ще показват по две свои произведения. Те са членове на разнообразни интернационалните акварелни организации (American Watercolor Society, National Watercolor Society, Royal Watercolour Society, Royal Institute of Painters in Watercolours) и постоянно вземат участие в интернационалните фестивали и изложения.

Акварелът е техника, която не разрешава неточности. Съдържа в себе си несъгласието сред безапелационна точност и лекост на придвижване, осъществено без с напрежение изпитание. Меката абстракция, която реализира един художник, може елементарно да се трансформира в остро, реалистично изображение под четката на различен. Една от първите изобразителни техники познати на човечеството, акварелът освен се практикува, само че и не стопира да се развива до ден сегашен. Между 11ти и 29ти септември ще имате удоволствието да се насладите на една галерия, която улавя необятен набор от техники и сюжети, а посредством тях показва на българската аудитория някои от най-утвърдените и забавни художници работещи в региона на акварелното изкуство.

Всеки от 16те участници в изложбата споделя негов личен свят, от една страна посредством сюжетите си, а от друга посредством персонално неговия механически размах, усвоен и развъртян до съвършенство. Част от създателите канят фена в съновни и нереални светове, построени от тяхното лично въображение. Други обезсмъртяват натюрморти с хиперреалистична акуратност, а трети описват за бита и културата на личния си народ. Колкото и да е друга работата на създателите, всяко едно изображение е родено от съзерцаване и чистосърдечно удивление от света към нас и този в съзнанието ни. Съвременността рядко ни оставя опция да се огледаме и да се насладим на хубостта, която ни заобикаля, прикрита зад паравана на ежедневното. Този персонален, загадъчен развой на вглеждане и разбиране на околният ни свят е източник на наслаждение и механизъм за осмисляне на съществуването. В рамките на изложбата ще съпреживеете преживяванията на създателите, подбудени от умишлено търсене на красивото и изящното, там където не постоянно се чака да бъде намерено.

На откриването на изложбата кураторът Евгения Мацурева ще организира тур в галерията, където ще опише за всеки изложен създател и неговите картини. Евгения, като съосновател на креативна група «Art-Holidays», персонално работи със международни майстори на акварела, организирайки техните майсторски класове и изложения в Русия, България, Испания и Италия. Познавайки от близко техните истории и развиването им като художници, тя ще направи забавно и друго показване.

Галерия “Нюанс” ще показа лимитиран брой каталози за изложбата, които ще можете да закупите. Също по този начин ще имате опция да се сдобиете с подписи на някои от художниците, които ще участват персонално на откриването.

Цялата информация към събитието, както и подробна биография на всеки от създателите можете да намерите ТУК.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР