Галерия Контраст“ представя проекта Прогнози“, с който дава път на

...
Галерия Контраст“ представя проекта Прогнози“, с който дава път на
Коментари Харесай

Галерия Контраст“ представя проекта Прогнози“

Галерия „ Контраст “ показва плана „ Прогнози “, с който дава път на потомство млади художници, решително стъпили на положителното познаване на живописта и скулптурата.
След изложбата „ Поглед в предишното “, посочила сбирка от остарели майстори, програмата на галерията се обръща внезапно с „ взор в бъдещето “. Селекцията включва произведения на седем живописци и четирима скулптори, приключили своето обучение в Националната художествена академия през последните две години. 

" Изложбата е дребна, само че много представителна извадка на едно потомство млади художници, към което гледаме с очакване ", сподели за " Хоризонт " проф. Станислав Памукчиев от Катедра „ Рисуване “ в НХА:

" Изложбата се концентрира върху живопис и статуя. Седи стабилно в тези обичайни медии, като се пробва да види езика на живописта и скулптурата до каква степен и по какъв начин лежи във опциите на най-младите и по отношение на тяхната модерна сензитивност. Интересно е да се види какво става с душите на най-младите, по какъв начин техните рефлексии, новите сюжети, които минават през тяхното схващане, се обличат в живопис или скулптурна форма. "
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР