Галерия "Нирвана" и издателство "Захарий Зограф" представиха най-новата изложба на

...
Галерия "Нирвана" и издателство "Захарий Зограф" представиха най-новата изложба на
Коментари Харесай

Иван Нинов представя рисунка, графика и живопис


Галерия "Нирвана" и издателство "Захарий Зограф" показаха най-новата галерия на художника Иван Нинов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинов събира огромна част от творбите си в албум, наименуван "Рисунка, графика и живопис".

"Това е галерия, която показва един мой албум, който трябваше да се реализира преди няколко години. Ето, че към този момент е реалност. Албумът е дело на издателство "Захари Стоянов". Има работи още от далечната 70-та година, че дори и по-рано. Благодаря на всички, които направиха, тъй че тази галерия да просъществува", съобщи Иван Нинов.

"Художник със своя определеност, синтетичен и колосален, без значение от формата и стилистиката. Художник, който умее да трансформира пластичната материя в символ на тайнственото и необяснимото. Далече от светската суетност, той постоянно е бил близо до себе си, до личната си същина и природа, до личния си еластичен свят", дефинира го акад. Светлин Русев.

Освен като график, през годините Нинов се изявява и като илюстратор. Прави художественото оформление на книги като "Корените на света" от Янис Рицос, "Нулев километър" от Лъчезар Еленков и други

Изложбата ще продължи до 15-ти декември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР