Галена, Никол Станкулова и Гери Малкоданска бяха само част от

...
Галена, Никол Станкулова и Гери Малкоданска бяха само част от
Коментари Харесай

Галена и Никол Станкулова оживяха в картини

Галена, Никол Станкулова и Гери Малкоданска бяха единствено част от гостите на десетия рожден ден на галерията на художника Искра Георгиева. Нейни бижута са владеене на известни персони от ранга на Алиша Кийс, Мария Шарапова, паметните Depeche Mode и десетки родни звезди. Трите грации бяха измежду първите, чиито лица оживяха в картините на Искра. Това се случи чрез цифров филтър, който „ нарисува “ техните ликове в картината –„ Ангелска усмивка “.

В обществените мрежи към този момент е наличен безвъзмезден филтър и всеки, който желае, може да го тества. „ Това са мои картини от предишното, на които вдъхвам нов живот, посредством цифровите принадлежности на бъдещето. Това е нова форма на обръщение, която придава спомагателна стойност на изкуството. В картините си постоянно съм употребила разнообразни техники и похвати, с цел да тълкувам концепцията, страстта или положението, което претърпявам.

Рисувам цялостен живот, нямам спомен тъкмо от по кое време, само че постоянно ще помня, че започнах да сътворявам бижута в 8-ми клас с една единствена цел, да събера средства, с цел да се грижи за бездомните животни пред блока. Тази моя пристрастеност се прероди в действително функционираща самодейност – фондацията за бездомни животни „ Stray angels “. “- добави дизайнерът. Част от гостите на събитието се включиха и в новата акция на Искра Георгиева - “Гардероб с кауза”.

Това е мястото, където забравените облекла оживяват, с цел да подаряват топлота. Целта на самодейността е да вдъхне живот на движимости, които към този момент не са потребни на техните притежатели и които ще донесат наслада на нов собственик. С част от получените средства се поддържа дарителската акции на „ Stray Angels “. Кулминацията на събитието също бе в поддръжка на „ Бездомните Ангели “. Всички посетители оставиха своя „ образен отпечатък “ под формата на подпис върху картина. Скоро тя ще бъде изложена на благотворителен търг, средствата от който ще отидат в помощ на фондацията.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР