Galaxy Fold беше представен в началото на годината - той

...
Galaxy Fold беше представен в началото на годината - той
Коментари Харесай

Samsung отлага пускането на сгъваемия си смартфон

Galaxy Fold беше показан при започване на годината - той се сгъва като книга във вътрешността, до момента в който конкурентният модел на китайската Huawei – Mate X, се свива от вътрешната страна на открито.

Samsung Electronics отсрочи стартирането на пазара на новия си сгъваем смарт телефон за неопределен срок, откакто предходната седмица бяха оповестени информации, че дисплеят се чупи единствено след няколко дни прилагане на Galaxy Fold. Това евентуално ще навреди още веднъж на репутацията на най-големия производител на смарт телефони в света, написа Financial Times.

Телефонът, който коства близо 2 хиляди $ и е един от най-скъпите в света, трябваше да стартира да се продава в Съединени американски щати от 26 април, а Samsung съобщи, че предварителните поръчки са спрени заради огромното търсене. За 3 май беше планувана премиерата за английския пазар.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Лоши рецензии

Миналата седмица няколко издания за потребителска електроника оповестиха, че устройството не е готово за потребителите, защото дисплеят се поврежда след единствено 24 часа потребление. Проблеми с екрана са посочили, че те може да са свързани с местата, където са " пантите " сред двете елементи. Освен това " вещества " навътре в смарт телефона може да въздействат на качеството на екрана.

" За да оценим изцяло тази противоположна връзка и да правим спомагателни вътрешни проби, взехме решение да забавим стартирането на Galaxy Fold. Планираме да обявим датата на излизане през идващите седмици ", оповестиха от Samsung.

Съобщението идва, откакто Samsung отсрочи медийни събития, популяризиращи сгъваемия смарт телефон, планувани за тази седмица в Хонконг и Шанхай. Samsung сподели дълго чакания сгъваем модел през февруари преди своите съперници, надявайки се по този метод да възвърне продажбите си на смарт телефони.

Част от новите ограничения на компанията ще бъдат спомагателни указания за това по какъв начин да се работи с Galaxy Fold и какво да се прави със защитния пласт върху екрана. Една от повредите беше провокирана от това, че употребяващият устройството отлепил фолиото, тъй като помислил, че то е единствено за предотвратяване от надраскване. Оказало се, че това въобще не би трябвало да се прави, само че не е имало ясно предизвестие в описанието.

Последици върху компанията

Проблемът може да има огромни последствия за Samsung, изключително поради високата цена на устройството.

Акциите на Samsung поевтиняха с съвсем 5% от предишния вторник, защото сегашният проблем припомня на потребителите за неуспеха на модела Galaxy Note 7 преди три години. Samsung понесе милиарди долари загуби през 2016 година, откакто беше заставен да приключи производството на смарт телефона и всички бройки бяха изтеглени след забранен проблем със запалването на някои от тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР