Галатея Герова вече е част от втория състав на националния

...
Галатея Герова вече е част от втория състав на националния
Коментари Харесай

Галатея Герова замести Теодора Александрова в ансамбъла

Галатея Герова към този момент е част от втория състав на националния отбор. Състезателката на „ Левски-Илиана “ замести Теодора Александрова, която се отхвърли от дейна спортна активност. Това стана факт откакто УС на БФХГ одобри предлагането за рокадата на старши треньора на тима Весела Димитрова.

Галатея Герова беше част от отбор - девойки с треньор Мария Кънчева, който завоюва бронзов орден в отборната конкуренция на европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща през 2017 година.

Стана ясно, че Петя Борисова още веднъж ще е част от главния състав на националния тим дами – самостоятелно. Ръководството на централата реши в него да попаднат още 6 гимнастички – Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн (които ще се борат за призово класиране на ОИ в Токио), както и Таня Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова (тези състезателки ще се приготвят за Олимпиадата през 2024 година в Париж). В разширения състав на държавният ни отбор влиза Анна Келман, Леонор Божанова, Биляна Писова, Мариета Иванова и Йоана Николова, която ще води централизирана подготовка в НСБ „ Раковски “.

По предложение на президентът на БФХГ Илиана Раева, признато единомислещо от членовете на УС състезателката на Левски Лъчезара Пекова ще продължи да се приготвя при персоналната си треньорка Нешка Робева в залата на стадион „ Георги Аспарухов “, като веднъж седмично ще организира занимания и с останалите девойки от националния тим в НСБА „ Раковски “

УС предложение предлагането на основния управител на народен тим дами самостоятелно Бранимира Маркова, помощник-треньор, наблюдаващ подготовката на разширения състав да бъде Белла Маркова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР