Гълъбово има нов парк, наречен Езерото, в който въглищната централа

...
Гълъбово има нов парк, наречен Езерото, в който въглищната централа
Коментари Харесай

КонтурГлобал вложи 650 000 лв. в нов парк в Гълъбово

Гълъбово има нов парк, наименуван " Езерото ", в който въглищната централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 " е вложила 650 хиляди лева като част от съглашението на компанията с общината за обществени вложения. Новото оборудване беше намерено във вторник с проява по плажна битка сред спортните клубове на Гълъбово и на петкратния международен първенец Станка Златева, която бе специфичен посетител.

" За нас е наслаждение да сме съпричастни към жителите на Гълъбово. Всяка година, като част от дълготрайното съглашение за обществени вложения с общината, вземаме решение по кои взаимни планове да работим в полза на локалната общественост. Един подобен план е и парк " Езерото “, сподели изпълнителният шеф на " КонтурГлобал Марица Изток 3 " Красимир Ненов.

" След направения ремонт на административни здания, детски градини, огромния ремонт на спортната зала " Енергетик “, това, което през днешния ден се случва, е паметно, нещо, което ще остане за дълги години и за идните генерации “, уточни на собствен ред кметът на града Николай Тонев.

Паркът " Езерото “ е построен в квартал " Втори “ на града и предлага места за отдих на метри от прохладата на язовир " Розов бунар “. Проектът, създаден взаимно от екипите на Община Гълъбово и " КонтурГлобал Марица Изток 3 ", е напълно съгласуван с потребностите на локалните поданици и оптимално дейно употребява естествените благоприятни условия на терена, показаха от компанията.

Новите придобивки на парка включват и две обезопасени спортни стадиони със профилирана тревна настилка и пясъчно поле, предлагащо атрактивни преживявания за феновете на плажни спортове. Възможностите за интензивност навън се допълват от изцяло оборудвана фитнес зона.

За най-малките гости на парка има особено конструирана площадка, отговаряща на всички настоящи условия за сигурност. Прохладен шадраван и дървени беседки допълват чара на парка, от който може да се следят и множеството редки птици, привлечени от водите на " Розов бунар “.

За оптималния комфорт на посетителите са обезпечени още и комфортна автобусна спирка, паркоместа, санитарни пространства, ефикасно осветяване, физическа защита и система за видеонаблюдение.

Само през последните пет години, " КонтурГлобал Марица Изток 3 " е вложила над 2 млн. лева в многочислени инфраструктурни и други обществени планове в Гълъбово и близките села, както и в Стара Загора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР