Гълъб Донев ще остане премиер и в следващия пети служебен

...
Гълъб Донев ще остане премиер и в следващия пети служебен
Коментари Харесай

Гълъб остава служебен премиер в Радев-5

Гълъб Донев ще остане министър председател и в идващия пети длъжностен кабинет, който президентът Румен Радев следва да назначи, откакто и Българска социалистическа партия ще върне мандата за сформиране на държавно управление.

Това разгласи държавниян глава, който сподели че му следва диалог със служебните министри преди да разгласи дали ще прави промени в екипа на служебния кабинет.

Ще направя последни съвещания с моя юридически екип. Февруари месец е необикновен месец, тъй като по Конституция би трябвало до два месеца да се проведат изборите след разпускането на Народното събрание, само че Конституцията мери в месеци, а Изборният кодекс мери в дни. И тук имаме дребен проблем с февруари, който ще го почистим.

Но аз по никакъв метод не желая повече да бавя нещата. Ясно е, че се върви към избори, ясно е, че би трябвало по-бързо, допустимо най-бързо да имаме постоянно държавно управление и решение, уповавам се, най-накрая на политическата рецесия.

Трябва да преценим редица условия. Ще има ли волята и единодушието, и желанието Народното събрание да одобри оставащите няколко значими закона.

Също по този начин да си каже мнението и ЦИК и да бъде ясно на партиите може ли или не може да има избори с машини заради към момента закъснелите доставки на хартия за принтерите на машините на 26 март. Това вълнува немалка част от нас, разяснява Румен Радев.

Радев сподели, че не упражнява еднолична власт и неговите служебните държавни управления не разрушават парламентаризма.

Президентът пожела на политическите обединения да заложат на по-различна акция на идните избори и да търсят общите решения. По думите му измежду аргументите 48-ото Народно заседание да не излъчи постоянен кабинет са неналичието на предпочитание и боязън да се ръководи в тежки рецесии.

Криене зад тила на служебното държавно управление, с вменена отговорност на президента – това е прекомерно комфортно. Партиите сага сега ще търсят отговорен за това, че няма постоянно държавно управление, само че аз им поисквам най-накрая да се обединят към в действителност значимите цели, да търсят общи решения преди изборите, а не по-късно.

След това виждаме, че е късно. След това се търси някакъв излаз от обстановката, който следва да завърши с грозни взаимни отстъпки. А тези грозни взаимни отстъпки отблъскват гласоподавателите, заключи Радев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР