Гаф на ФСБ уличи Руската федерация, че манипулила разследването за

...
Гаф на ФСБ уличи Руската федерация, че манипулила разследването за
Коментари Харесай

Гаф на ФСБ уличи Русия в манипулация на разследването за Кримския мост

Гаф на ФСБ уличи Руската федерация, че манипулила следствието за гърмежа на Кримския мост така, че да дава отговор на авансово поставената теза, че зад случая с големи имиджови вреди за Москва стоят Украйна и службите на трети страни.

В сряда ФСБ разгласява " рентгенова фотография " на полуремаркето на камиона-бомба от апаратурата за стационарни скенери - инспекционния радиотехнически комплекси СТ-6035 на Управлението на ведомствената защита на Министерството на превоза на Русия. Украинският портал „ Труха “ засече издънка на ФСБ, тъй като се оказа, че „ рентгеновата “ фотография не е на превоза, за който по-рано беше показано, че е проверяван от униформени на влизане към моста.

За момента както Украйна, по този начин и западните страни се въздържат в оценката си за това какво се е случило на Кримския мост. Първоначалната догадка е, че гърмежът е породен от камион-бомба, а от огнения облак, зародил след детонацията се е взривила и влаковата комбинация по железопътното трасе на моста.

Кремъл упреква за детонацията на незаконно издигнатия на украинска територия мост Киев и я назовава " терористичен акт ". Украинските служби обявиха сбито, че ще се произнесат по въпроса с моста след успеха.

При разискването на сигурността на моста още преди експлоадирането, на фона на украинските закани, че оборудването е законна военна цел за ВСУ, съветски специалисти твърдяха, че Кримският мост е доста добре предпазен, а всяко едно транспортно средство, влизащо на територията на моста се сканира благодарение на съветската система „ Скантроник СТ-6035 “. Инспекционният комплекс би трябвало да открива освен взривни субстанции, само че също по този начин и опиати.

Още до момента в който вървеше еуфорията към взривяването на моста в Украйна и гневът в Русия, руските служби осигуриха на локалните издания видео от инспекция на ТИР, на който отварят вратите на полуремаркето, след това ги затварят и камионът потегля към последната си дестинация – Кримския мост. Около превоза се въртят униформени, които очевидно не са разкрили нищо съмнително.

В сряда порталът „ Труха “ пусна и разпространена от ФСБ рентгенова фотография на композицията, на която лъснаха разминавания. Снимката от рентгена не пасва по никакъв метод на видеото от инспекцията на пътя и това може да бъде открито с просто око. От аления камион на видеото при прегледа на рентген мистично са изчезнали аварийна гума откъм гърба и едната от осите на седловия влекач. Има разминавания и в други по-дребни елементи – греди, контейнер, само че по този начин или другояче е явно – двете композиции са разнообразни. „ Може и да са близнаци, само че са разнояйчни “ – както се майтапят в украинските канали.

При това състояние може да се окаже, че руснаците нямат рентгенова фотография от самия камион-бомба, тъй като той въобще не е прекосявал през скенера. За да не мине през скенер може да има две изключително използвани аргументи. Първата е, че поради някакъв корупционен механизъм не всички коли минават през обстоен обзор. Известно е, че всички в товарния превоз бързат. Втората е, че това може да се случи под чадъра на ФСБ или друга съветска работа, в случай че някой желае да не останат никакви доказателства за това с какво е влезнал на територията на моста камионът. Втората догадка подклажда медийните спекулации, че зад т. н. терористичен акт може да стои точно ФСБ.

Камионите „ разнояйчни близнаци “ не са единствената издънка досега в следствието на съветския следствен комитет и в съветската агитация към случая на моста над Керченския пролив. В неделя безусловно часове след детонацията Русия разгласи, че е възобновено придвижването на влакове по моста и даже сподели видео от преминаващ по релсите състав. Впоследствие се оказа, че самите релси на линията са отчасти разтопени, деформирани, а видеото е манипулирано и фалшифицирано. Според украински източници трафикът сред Руската федерация и анексирания от Москва Кримски полуостров се реализира извънредно през фериботни връзки, чиято пропускателна дарба е лимитирана.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР