Гаел Монфис стартира по прекрасен начин новия тенис сезон, след

...
Гаел Монфис стартира по прекрасен начин новия тенис сезон, след
Коментари Харесай

Причините за провала на Монфис: Натрупана умора и наскоро поставена трета доза

Гаел Монфис започва по прелестен метод новия тенис сезон, откакто завоюва купата на ATP 250 конкуренцията в Аделаида и впоследсвие доближи без изгубен сет до четвъртфиналната фаза на Аустрелиън Оупън. Там французинът позволи трагично проваляне от Матео Беретини, само че сподели оптимизъм и съобщи по какъв начин към момента има вяра, че ще завоюва купа от Големия шлем.

Ла Монф обаче направи непредвидена крачка в неверната посока по време на шампионата в Монпелие, където е някогашен повторен първенец. Местният любим съумя да завоюва едвам три гейма в дуела си против Микаел Имер и напусна надпреварата още на старта. Това породи редица отрицателни мнения по адрес на парижанина в обществените медии от феновете на залозите, които са претърпели финансови загуби, защото са разчитали на победа за ветерана в съответния конфликт.

Световният номер 16 побърза да се отбрани от своите критици и разгласява следния текст в интернет пространството:

" Не се усещах добре довечера. Не желая да споделяm единствено успехите и позитивната страна на нещата. Играх едва и елементарно може да се каже какво можех да направя по-добре в някои избрани обстановки. Знам, че очаквахте да ме видите в най-хубавата ми форма на първия шампионат във Франция за годината и съм в действителност отчаян. Мислех, че съм се възстановил от изявите си на Аустрелиън Оупън и съм дошъл квалифициран за присъединяване си в Монпелие, само че нещата не стояха по този начин. Все още съм изтощен от пътуването си до такава степен, а бустерната доза също не ми оказа помощ, защото си я сложих единствено преди няколко дни. Сезонът таман започва, тъй че предстоят голям брой възходи и падения. Това е част от тениса. Печелим и губим дружно. Благодаря ви за поддръжката " - приключи 35-годишният играч.

J’ai pas été bon ce soir. J’ai pas envie de tweeter que les victoires et le côté positif. J’ai mal joué et ça serait trop facile de dire que j’aurais du faire comme ci ou comme ça. [1/4]
— Gael Monfils (@Gael_Monfils)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР