Габрово. Великотърновският митрополит Григорий ще оглави богослуженията за Богоявление в

...
Габрово. Великотърновският митрополит Григорий ще оглави богослуженията за Богоявление в
Коментари Харесай

Габрово: Великотърновският митрополит Григорий ще оглави богослуженията за Богоявление в града

Габрово. Великотърновският митрополит Григорий ще оглави богослуженията за Богоявление в Габрово. Това се случва за пръв път в историята на Габровска духовна околия. Поводът е навършването на 200-годишнината от гибелта на Св. Онуфрий Габровски. Това обясниха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Община Габрово.
Великият богоявленски водосвет на Йордановден ще бъде отслужен с изключение на от търновския митрополит и от габровското свещеничество. Началото ще е в 11.30 часа на площад „ 1-ви май 1876 “. Ритуалното потапяне на Светия кръст във водите на река Янтра е планувано за 12.00 часа.
На Йордановден на площад „ 1 май 1876 “ ще бъде сложена и кутия за дарения в поддръжка на новостроящия се храм „ Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских “ в квартал „ Младост “.
Благотворителната акция, оповестена от кмета на Габрово Таня Христова, стартира на 15-ти декември. Тя бе условно наречена #ДАБЪДЕ новият храм на Габрово. Още в първия й ден бяха събрани 15 466 лв., дарени от габровци.
Дарения за новата черква в кв. „ Младост “ могат да бъдат направени във всички православни храмове в Габрово против разписка, както и в банка ДСК по банкова сметка: BG84STSA93000004960128.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР